Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Kiinteistökorjauksia kesällä 2019

27.5.2019 11.15

Vaasan kirkkon julkisivua, Gerbyn seurakodin sisätiloja, Huutoniemen kirkon portaita ja vesikattoa, Sundomin kerhorakennuksen julkisivua ja nuoristila Crossin sisätiloja korjataan kesän aikana.

Vaasan kirkkoon tehdään kesällä kevyempi julkisivukorjaus. Räystäällä on irtonaisia ja rapautuneita tiiliskiviä, jotka saumataan kiinni uudestaan. Myös ikkunoiden puuosat pintakäsitellään. Kirkon ympärille ei tule rakennustelineitä, rakennusmiehet käyttävät pientä siirrettävää nosturia. Korjaustyöt eivät häiritse toimintaa kirkossa.

Gerbyn seurakodissa tehdään toiminnallisia muutoksia sisätiloissa ja valaistusta parannetaan, jotta tiloja voidaan hyödyntää paremmin. Seurakuntasalin ja kerhotilan välinen liukuovi korvataan liikuteltavalla lasiseinällä, jotta tilaa voidaan suurentaa ja pienentää tarpeen mukaan. Kirkkosalin suuntaa muutetaan 90 astetta, ja saliin tulee uusi alttaritaulu. Käytävän päästä, luodaan lisätilaa kerhohuoneelle. Pihalle rakennetaan leikkipaikka. Gerbyn seurakuntakoti on suljettu toiminnalle 1.6.–15.9.2019.

Huutoniemen kirkon monumentaaliset portaat, sekä vesikatto korjataan.

Sundomin kerhorakennuksen julkisivu uusitaan.

Myös nuorisotilaan Cross tehdään muutostöitä, Lähetyssopin myyntipistettä varten. Rakennustyöt aloitetaan touko-heinäkuun vaihteessa, ja pitäisi olla valmiita syyskuun puoleen väliin mennessä.