Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Vähänkyrön seurakunta on tärkeä osa Vaasan seurakuntayhtymää

7.6.2019 12.06

Vaasan seurakuntayhtymä haluaa tarkentaa Pohjalaisessa 6.6.2019 julkaistua artikkelia otsikolla ”Vähäkyrö tuli ennalta-arvaamattoman kalliiksi”. ”Vähänkyrön seurakunta on tärkeä osa yhtymäämme ja haluamme olla aktiivisesti panostamassa sen kehittämiseen, yhtymän muiden seurakuntien tavoin”, Silander tiivistää.

Vaasan seurakuntayhtymä haluaa tarkentaa Pohjalaisessa 6.6.2019 julkaistua artikkelia otsikolla ”Vähäkyrö tuli ennalta-arvaamattoman kalliiksi”.

Jutussa, jossa yhtymän eläkkeelle jäänyttä kiinteistöpäällikköä Mikko Päällysahoa haastateltiin, tuotiin esiin, kuinka Vähänkyrön seurakunnan liittyminen Vaasan seurakuntayhtymään vuoden 2013 alussa aiheutti seurakuntayhtymälle huomattavan määrän lisätyötä ja lisäsi kustannuksia.

Vaasan seurakuntayhtymä haluaa korostaa, että kukaan vähäkyröläinen ei varmastikaan ollut halunnut seurakunnan kiinteistöjen rapistuvan. Kiinteistöjen hoidosta oli huolehdittu käytettävissä olleiden resurssien puitteissa ja kiinteistöjen kuntoa oli seurattu säännöllisesti. Korjauskustannusten kattamiseen oli myös varoja.

”On tärkeää muistaa, että Vähänkyrön seurakunta toi Vaasan seurakuntayhtymään liittyessään mukanaan huomattavan omaisuusmassan”, toteaa Vaasan seurakuntayhtymän talousjohtaja Juha Silander.

– Vähänkyrön seurakunnan aikoinaan omistaman maa- ja metsäomaisuuden myynnillä on pystytty osaltaan rahoittamaan muun muassa Vähänkyrön uuden seurakuntatalon rakentamista, Silander jatkaa.

”Vähänkyrön seurakunta on tärkeä osa yhtymäämme ja haluamme olla aktiivisesti panostamassa sen kehittämiseen, yhtymän muiden seurakuntien tavoin”, Silander tiivistää.