Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Vaasan kirkko veti väkeä kesällä 2019

22.8.2019 12.05

Vaasan kirkkoon tutustui ennätysmäärä kävijöitä kesällä 2019. Myös kesäkonserttisarja Iltamusiikki nousi uuteen suosioon.

Vaasan kirkon toimiessa tiekirkkona kesällä 2019 yhteensä yli 2 800 henkilöä kävi tutustumassa kirkkoon. Kirkossa vieraili eniten suomalaisia ja ruotsalaisia, mutta paljon turisteja oli myös Saksasta, Venäjältä ja Ranskasta. Yhteensä kävijöitä tuli 17 eri maasta.

Suosituimmat päivät olivat 12. päivä kesäkuuta ja 10. päivä heinäkuuta, jolloin kirkossa vieraili 170 henkilöä. Keskimäärin tiekirkkoaikana kirkossa kävi 78 henkilöä päivässä. Vaasan kirkko toimi tiekirkkona ti–pe 11.6.–9.8. klo 10–18.

Uutuutena kirkossa oli kastenäyttely, joka oli esillä heinäkuussa, sekä Lounasmusiikki, joka soi koko kesän ajan torstaisin klo 11. Lounasmusiikki keräsi noin 10–20 henkilöä kerrallaan, mikä on hyvä alku uudelle perinteelle.

– Lounasmusiikista on tullut kiitoksia tyytyväisiltä kuulijoilta, hartaus ja Lounasmusiikki on ilmeisesti ollut onnistunut kombinaatio, sanoo Vaasan suomalaisen seurakunnan kanttori Leena Lohikoski-Ojala.

– Voiko kyse olla myös osaksi siitä, että kirkon kynnys on madaltunut? Tiekirkko vetää, konsertit vetävät. Loistavaa!

Vaasan suomalaisen ja ruotsalaisen seurakuntien kesämusiikkisarja Iltamusiikki keräsi tänä vuonna 2 267 kuulijaa, mikä on noin 250 enemmän kuin viime vuonna. Kesän sarjaan kuului yhteensä kymmenen konserttia ajalla 6.6.–15.8. Suosituin konsertti oli Taiteiden Yön konsertti, joka keräsi 457 kuulijalla. Silloin esiintyi Tomi Satomaa uruilla.

Konserttisarja Iltamusiikki on soinut Vaasan kirkossa 1970-luvun puolivälistä alkaen ja on pysynyt suosittuna alusta lähtien. Alusta alkaen konsertteihin on ollut vapaa pääsy ja ilmaiset ohjelmat. Konsertteihin tulee vaasalaisten lisäksi myös turisteja, ja konserteilla on myös lojaali kuulijakunta, josta osa tulee melkein jokaiseen konserttiin.

– Pitkäjännitteinen toiminta on tuonut konserttisarjan tutuksi kaupunkilaisille ja myös lähiseudun ihmisille, sanoo Lohikoski-Ojala.