Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Yhteistoimintamenettelyn neuvottelut on saatu päätökseen

27.9.2019 09.38

Vaasan seurakuntayhtymän yhteistoimintamenettelyn neuvottelut, jotka koskivat kaikkien kolmen seurakunnan kirkkoherranvirastojen henkilöstöä, on saatu päätökseen ja neuvottelutulokseen on päästy.

Neuvottelutulos hyväksyttiin yhteisen kirkkoneuvoston kokouksessa 25.9.2019.

Lähtökohta ja säästötavoite sen takia, että osa kirkkoherranvirastojen nykyisistä työtehtävistä siirtyvät uusien keskusrekisterien (Lapua ja Porvoo) hoidettaviksi, oli maksimissaan neljä henkilötyövuotta. Neuvottelutulos oli, että nykyisistä seitsemästä henkilöstä vähennetään neljään henkilöön 1.1.2020 alkaen.

Käytännössä neuvottelutulos merkitsee sitä, että kaksi määräaikaista sopimusta Vaasan suomalaisessa seurakunnassa ei jatketa vuodenvaihteen jälkeen ja, että yksi vakituinen toimistosihteeri Vaasan ruotsalaisessa seurakunnassa irtisanotaan. Vähänkyrön seurakunnan toimistosihteeri tulee tekemään 60 % työajastaan Vähässäkyrössä ja 40 % työajastaan seurakuntayhtymän taloustoimiston tehtävissä Vaasassa.

Asianosaisia on informoitu neuvottelupäätöksen sisällöstä aamulla 26.9.2019.

Rekrytointiprosessi uusien keskusrekisterien virkoihin odotetaan alkavan lokakuussa ja toivon mukaan tullaan lähtökohtaisesti tarjoamaan työtä nyt vapautuville henkilöille. 

– Nähtäväksi jää miten keskusrekisterien toiminta lähtee käyntiin, mutta Vaasan seurakuntayhtymä ja siihen kuuluvat seurakunnat tulevat mahdollisimman nopeasti informoimaan seurakuntalaisia siitä, mitkä palvelut keskusrekisteri hoitaa ja mitkä palvelut kirkkoherranvirastot hoitavat vuodenvaihteen jälkeen, sanoo yhtymän hallintopäällikkö Kjell Fellman.