Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Kirkko palvelee

Vaasan kirkon ja Vähänkyrön kirkon jumalanpalvelukset striimataan. Palvelupisteet palvelevat puhelimitse ja sähköisesti ajalla 22.3.–13.4.

Vaasan suomalaisen ja ruotsalaisen seurakuntien ja Vähänkyrön seurakunnan jumalanpalvelukset Vaasan kirkossa ja Vähänkyrön kirkossa, sunnuntaisin ja kirkkopyhinä ajalla 22.3.–12.4. striimataan ja/tai videoidaan jossakin muodossa. Seurakuntalaiset osallistuvat siis jumalanpalveluksiin kotoa päin. Jokainen seurakunta tiedottaa toteutuksesta omilla kanavillaan.

Vaasan kirkko on auki yksityistä hiljentymistä varten

  • sunnuntaisin ja kirkkopyhinä klo 11–13 ja 14–16 sekä
  • tiistai–perjantai klo 13–15

Vähänkyrön kirkko on auki sunnuntaisin klo 11–13.

Seurakuntien henkilökuntaa on paikalla kirkoissa, mikäli kävijä haluaa keskusteluseuraa. Valvomme, että tilassa ei ole samanaikaisesti enemmän kuin 10 henkilöä.
 

Diakoniavastaanotot

Diakoniavastaanotot hoidetaan puhelimitse. Ajanvarauksen voi tehdä sähköpostitse tai puhelimitse.


Diakonian ruokakasseja voi hakea joko etukäteen sovittuun aikaan suoraan diakoniavastaanotolta, tai avoimista jakelupisteistä, jotka palvelevat tiettyinä aikoina. Molemmat jakelutavat vaativat passia, joka oikeuttaa ruokakassiin. Ruokapasseja anotaan diakoneilta. Ruokakassien jakopisteissä valvotaan, että jonoissa pidetään kiinni yhden metrin turvaväleistä. Aamu puuroa ei täällä hetkellä jaeta.


Kirkolliset toimitukset

Kirkollisia toimituksia järjestetään edelleen, kunhan niissä on enintään 10 osallistujaa. Mikäli osallistujia halutaan suurempi määrä, toimitusta lykätään myöhempään ajankohtaan.

Hautaan siunaamistilaisuuksissa hautausmaan Siunauskappelissa, omaisia pyydetään odottaman kappelin ulkopuolella, kunnes vahtimestari pyytää sisään. Siunauskappelissa järjestetään jopa kahdeksan hautaan siunaamista perätysten.

Vaasan seurakuntayhtymän tiloissa ei järjestetä muistotilaisuuksia. Mikäli omaiset haluavat, he voivat järjestää muistotilaisuuden yksityisesti toisessa tilassa, mutta seurakuntien henkilökunta ei osallistu siihen. Muistotilaisuus on myös mahdollista pitää myöhempänä ajankohtana.
 

Kirkkoherranvirastot ja hautausmaan toimisto

Kirkkoherranvirastot palvelevat pääsääntöisesti puhelimitse ja sähköpostitse normaaleina palveluaikoina. Hautausmaan toimisto palvelee puhelimitse normaaleina palveluaikoina.

Perheasian neuvottelukeskus

Perheasian neuvottelukeskus pyrkii siirtymään sähköisten palveluiden käyttöön.
 

Lasten ja nuorten toiminta

Seurakuntien päiväkerhot, kaikki lasten ja nuorten kerhot sekä koulu- ja päiväkotikäynnit keskeytetään.
 

Ota yhteyttä

Seurakunnissa seurataan tilanteen kehittymistä ja päivitetään käytäntöjä THL:n ohjeiden mukaisesti. Seurakunnat ovat tukenasi ja apuna, jos haluat keskusteluapua tai tarvitset muuta tukea tilanteeseesi.

Jos koronavirustilanne ahdistaa tai pelottaa, myös kirkon keskusteluavusta saa tukea.

2020-03-17 15:25:00.0