Ruokapankki

Vaasan seudun ruokapankki

Mikä Ruokapankki on?

Ruokapankki välittää maksutonta ruoka-apua vaikeassa elämäntilanteessa oleville kotitalouksille. Ruokapankin tarjoama apu on osa ihmisen kokonaisvaltaista auttamista.

Kuka voi saada Ruokapankin apua?

Ruokapankin apua voi saada kotitaloudet, joiden perustoimeentulo ei ole riittävä sekä eri syistä taloudellisiin vaikeuksiin joutuneet henkilöt. Ruoka-apu on on tilapäistä aineellista apua ja se täydentää yhteiskunnan tarjoamia tukimuotoja väliaikaisena ratkaisuna.

Kuinka voi päästä Ruokapankin asiakkaaksi?

Ruokapankin apua voi hakea seurakuntien diakoniatyöntekijöiden vastaanotoilta. Asiakkaaksi hakeutuminen edellyttää henkilökohtaista tapaamista diakoniatyöntekijän kanssa.

Ruoka-avun saa mukaan diakoniatoimistosta. Avustushakemuksen täyttämisen yhteydessä on mahdollisuus keskustella kaikista elämäntilanteeseen liittyvistä asioista luottamuksellisesti.

Yhteiskunnan ylläpitämiin tukitoimiin ruoka-avun saaminen ei vaikuta.

Mistä Ruokapankin tuotteet tulevat?

Ruokapankki saa jaettavat tuotteet osittain EU-ruokana ja osittain hankkii ne ostamalla. Ruokapankki ei myy tuotteita vaan jakaa ne apua tarvitseville.

Haluatko lahjoittaa tuotteita tai rahaa Ruokapankille?

Ota yhteys suoraan Ruokapankkiin, mikäli haluat auttaa vaikeassa elämäntilanteessa olevaa lähimmäistäsi. Rahalahjoituksen voit ohjata lahjoitustilille:

Ruokapankin tilinumero: VOP 567008–249607/Vaasan seurakuntayhtymä

Ruokapankki on Vaasan seurakuntayhtymän suomalaisen seurakunnan ja ruotsalaisen seurakunnan diakonian avustustoimintaa. Mukana on myös Vaasan sosiaalitoimi, Mustasaaren suomalainen seurakunta ja Kvevlax församling.

Yhteydenotot


Voit myös ottaa yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijään, jos tarvitset Ruokapankin apua.
Vaasan suomalainen seurakunta
Vasa svenska församling

Sivu päivitetty 25.05.2018 klo 11:19 - Johanna Backholm