Tilat » Kirkot

Vaasan kirkko - Kirkkopuisto, Vaasa (Katso kartta)

 • Istumapaikkoja tilassa:
  900
 • Istumapaikkoja ruokasalissa:
  130
 • Yhteyshenkilöt:
  Kim Granholm
  Puh. +358 44 480 8461
  kim.granholm@evl.fi

  Ville Helin
  Puh. +358 44 480 8460
  ville.helin@evl.fi

 • Liikuntaesteiset inva-WC inva-pysäköinti induktiosilmukka tiekirkko

Vaasan kirkko on avoinna tiistaista perjantaihin klo 13–15 sekä kirkkotilaisuuksien aikana. Kesällä kirkko toimii tiekirkkona, jolloin se on avoinna tiistaista perjantaihin klo 10–18.

Tilavaraukset:

Puhelinpalvelu arkisin klo 9–11 puh. +358 44 480 8403
s-posti: vaasan.tilavaraukset@evl.fi

Tilavarauksen voi myös tehdä sähköisen tilavarauslomakkeen kautta.

Kirkossa on wc ja inva-wc sekä kryptan yhteydessä jakelukeittiö, jossa on kahvi- ja ruokailukalusto. Kirkossa on morsiushuone. Liikuntaesteisille on hissi, kirkkosalin alttarille on esteetön kulku. Kirkkosalissa ja lehterillä on istumapaikkoja yhteensä noin 900 ja kellaritason kryptassa 130 hengelle.

Kirkossa on 45-äänikertaiset Marcussén & Sonin pääurut ja 4,5-äänikertaiset Ryde & Bergin kuoriurut sekä piano ja sähköpiano. Kirkossa on laadukas äänentoistojärjestelmä miksereineen, induktiosilmukka sekä av-laitteita.

Kirkossa on kameravalvontajärjestelmä.

Vaasan kirkon kirkkopuistossa sallitaan ainoastaan inva-pysäköinti merkityllä alueella sekä huoltoajopysäköinti. Muu ajoneuvopysäköinti on kielletty.

Lasten leikkipaikka ja kastepuu

Lapset on huomioitu Vaasan kirkossa, jotta jumalanpalvelukseen olisi helppo tulla. Kirkon takaosan lastenpaikka on sisustettu pehmeällä matoilla, istuintyynyillä ja lasten kokoisilla tuoleilla, pöydällä ja alttarina toimivalla kaapilla. Lastenpaikalla on leluja, kirjoja ja piirustustarvikkeita.

Kirkon kastepuuhun ripustetaan kyyhkynen jokaiselle kastetulle lapselle. Kyyhkyset symbolisoivat rauhaa, kastetta ja Pyhää Henkeä ja kyyhkysen valkoinen väri symbolisoi viattomuutta ja puhtautta. Puu symbolisoi seurakuntaa.

Historiaa

Englantilaista uusgotiikkaa edustava C. A. Setterbergin suunnittelema Vaasan kirkko on rakennettu vuonna 1862. Laaja, entisöivä peruskorjaus tehtiin vuonna 2000. Kirkon Paimenten kumarrus -alttaritaulun on maalannut Albert Edelfelt vuonna 1894.