25.10.17

Armoa ja #Valoa Share

Vaasan evankelisluterilaiset seurakunnat nostavat näyttävällä tavalla esille reformaatiovuoden teemaa Armoa! ja kirkon valokampanjaa #Valoa kiinteistössään Vaasanpuistikolla 3E. Ikkunat on koristeltuja silkkipapereilla ja valaistu sisältä. Iltaisin ikkunat hohtavat viestiä Armoa! 2017.

Armoa fb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Valoa –kampanja

Suomen evankelis-luterilainen kirkko haluaa ajalla 23.10.–5.11. Jaa #valoa -kampanjan voimin nostaa esiin toisen huomioimisen tärkeyden ja sen, että aina löytyy joku, joka kuuntelee ja auttaa, kun omat voimat eivät tahdo riittää. Jaa #valoa -somekampanja on erityisesti 18–25-vuotiaille nuorille aikuisille suunnattu kampanja, mutta kaikkia kannustetaan mukaan tarttumaan valon jakamiseen niin livenä kuin somessa. Kampanjalla on omat verkkosivut valoapimeaan.fi, jossa mukaan lähteneet somevaikuttajat esittäytyvät. Kampanja näkyy somevaikuttajien kautta erityisesti Instagramissa ja YouTubessa tunnuksella #valoa.

Kirkon keskusteluavun sekä suomen- että ruotsinkielinen chat on avoinna laajennetuilla aukioloajoilla #valoa-kampanjaviikoilla. Suomenkielinen chat päivystää ma–pe klo 12–22 ja la–su klo 18–22, ruotsinkielinen ma–to klo 20–22.

Reformaatiovuosi huipentuu

Tiistaina 31. lokakuuta 2017 tulee kuluneeksi tasan 500 vuotta siitä, kun saksalainen Martti Luther julkaisi kuuluisat teesinsä. Teesit käynnistivät kirkollista elämää, kieltä ja kansansivistystä, kulttuuria, hallintoa ja lainsäädäntöä muovanneen tapahtumasarjan, jota kutsutaan reformaatioksi tai uskonpuhdistukseksi. Sen seurauksena syntyi myös luterilainen kirkko. Merkkivuotta on vietetty nimellä Armoa 2017! Nimi viittaa armoon käsitteenä, mutta myös pyyntönä ja kehotuksena. Reformaation merkkivuosi huipentuu reformaatioviikkoon 29.10.–5.11.2017.

Vaasan suomalaisessa seurakunnassa reformaation juhlavuosi huipentuu juhlavuoden päätösmessuun perjantaina 3.11. klo 18 Vaasan kirkossa. Messun toimittaa piispa Simo Peura. Messun jälkeen on iltapala Vaasan kirkon kryptassa.

Vähänkyrön seurakunnassa Helsingin yliopiston kirkkohistorian professori, vähäkyröläislähtöinen Jouko Talonen, luennoi sunnuntaina 19.11. klo 11.30 Savilahtitalolla Vähässäkyrössä aiheenaan ”Kuinka se oikein tapahtui? Suomen kirkon reformaatio ja kirjakielen synty 1500 luvulla.”

Vaasan ruotsalaisessa seurakunnassa Vasa svenska församling reformaatiovuoden kohokohta on juhlamessu sunnuntaina 5.11. klo 13 Vaasan kirkossa. Messun jälkeen isossa seurakuntasalissa jatketaan juhlaa keitolla, kakulla ja juhlaohjelmalla.

Siirry "Uutiset"-sivulle