Hautaaminen

Humo. Liitteet aukeavat selaimella Chrome. Selvittelemme ongelmia liitteiden avaamisessa muilla selaimilla.

Hautaamisen järjestelyt

Kuolema ja hautaan siunaaminen 2013

Hautaustavat

Vaasan seurakuntayhtymän hautausmaiden arkkuhautauksissa ja krematorioiden tuhkauksissa voidaan käyttää vain luonnonmateriaaleista valmistettuja, helposti maatuvia arkkuja ja uurnia.

Arkkuhautaus

Hautaustilaisuus tapahtuu pääasiassa siunauskappelissa, jossa on tähän tarkoitukseen kaksi salia. Arkku siirretään kappelihenkilökunnan toimesta samoin kuin ne kukkalaitteet, jotka on pyydetty ennalta toimittamaan tilaisuuteen.

Saattoväen päällysvaatteet säilytetään kappelin eteistiloissa, joista ne noudetaan siunaustilaisuuden päätyttyä. Tämän jälkeen kantajat asettuvat paikalleen ja arkku siirretään saatossa haudalle. Kappelihenkilökunta opastaa omaisia tarpeen mukaan.

Omaisten tulee sopia etukäteen tilaisuuteen liittyvistä käytännön järjestelyistä.

Arkkuhautauksen aika on sovittava viimeistään hautausta edeltävällä viikolla.

Tuhkahautaus

Tilaisuus on tuhkahautauksen yhteydessä samanlainen kuin arkkuhautauksessa. Tilaisuuden päätyttyä arkku jää kappeliin ja se siirretään kappelihenkilökunnan toimesta kylmiöön. Saattoväki lähtee muistotilaisuuteen, jos sellainen järjestetään.

Uurna voidaan luovuttaa omaisille aikaisintaan seuraavalla viikolla, keskiviikosta perjantaihin, virka-aikana. Uurnan luovutusaika tulee ilmoittaa ja sopia riittävän ajoissa hautausmaan toimistoon (puh. 044 4808471).

Ohjeita hautaoikeuden haltijalle (pdf)

 

Ota yhteyttä

Vöyrinkatu 1
65100  Vaasa

Auki ma–pe klo 8.15–11 ja 12–15. Tiedustelut hautauspaikoista ja haudanhoidosta sekä niihin liittyviin laskuihin.