Hautaaminen

Huom. Liitteet aukeavat selaimella Chrome. Selvittelemme ongelmia liitteiden avaamisessa muilla selaimilla.

Hautaamisen järjestelyt

Linkki esitteeseen Kuolema ja hautaan siunaaminen 2013

Vaasan seurakuntayhtymän hautausmaiden arkkuhautauksissa ja krematorioiden tuhkauksissa voidaan käyttää vain luonnonmateriaaleista valmistettuja, helposti maatuvia arkkuja ja uurnia.

Hautaustavat

Arkkuhautaus

Omaisten on tarpeen ottaa etukäteen yhteyttä ja sopia siunaustilaisuuteen liittyvistä käytännön järjestelyistä. Arkkuhautauksen aika on sovittava viimeistään hautausta edeltävällä viikolla.

Siunauskappelissa hautaustilaisuuksia varten on kaksi salia. Ennen tilaisuuden alkua kappelin henkilökunta siirtää arkun saliin, kuten myös ne kukkalaitteet, jotka on ennalta pyydetty toimittamaan tilaisuuteen.

Saattoväen päällysvaatteet säilytetään kappelin eteistiloissa, joista ne noudetaan siunaustilaisuuden päätyttyä. Tämän jälkeen kantajat asettuvat paikalleen, ja arkku siirretään saatossa haudalle.

Kappelin henkilökunta opastaa omaisia aina tarpeen mukaan.

Tuhkahautaus

Tuhkahautauksessa siunaustilaisuus toimitetaan samalla tavalla kuin arkkuhautauksessa. Tilaisuuden päätyttyä arkku jää kuitenkin kappeliin ja siunauskappelin henkilökunta siirtää arkun kylmiöön. Saattoväki lähtee muistotilaisuuteen, jos sellainen järjestetään.

Uurna voidaan luovuttaa omaisille aikaisintaan seuraavalla viikolla. Uurnan luovutusajat ovat keskiviikosta perjantaihin virka-aikaan. Uurnan luovutusaika tulee ilmoittaa ja sopia riittävän ajoissa hautausmaan toimistoon puh. 044 480 8471.

Linkki esitteeseen, jossa on ohjeita hautaoikeuden haltijalle (pdf)Linkki avautuu uudessa välilehdessä