Hautaaminen

Huom. Liitteet aukeavat selaimella Chrome. Selvittelemme ongelmia liitteiden avaamisessa muilla selaimilla.

Hautaamisen järjestelyt

Kuolema ja hautaan siunaaminen 2013

Hautaustavat

Vaasan seurakuntayhtymän hautausmaiden arkkuhautauksissa ja krematorioiden tuhkauksissa voidaan käyttää vain luonnonmateriaaleista valmistettuja, helposti maatuvia arkkuja ja uurnia.

Arkkuhautaus

Omaisten on tarpeen ottaa etukäteen yhteyttä ja sopia siunaustilaisuuteen liittyvistä käytännön järjestelyistä. Arkkuhautauksen aika on sovittava viimeistään hautausta edeltävällä viikolla.

Siunauskappelissa on hautaustilaisuuksia varten kaksi salia. Siunaustilaisuuden päätyttyä kappelihenkilökunta siirtää arkun. Kappelihenkilökunta siirtää myös ne kukkalaitteet, jotka on ennalta pyydetty toimittamaan tilaisuuteen. Saattoväen päällysvaatteet säilytetään kappelin eteistiloissa, joista ne noudetaan siunaustilaisuuden päätyttyä. Tämän jälkeen kantajat asettuvat paikalleen, ja arkku siirretään saatossa haudalle. Kappelihenkilökunta opastaa omaisia tarpeen mukaan.

Tuhkahautaus

Tilaisuus on tuhkahautauksen yhteydessä samanlainen kuin arkkuhautauksessa. Tilaisuuden päätyttyä arkku jää kappeliin ja se siirretään kappelihenkilökunta siirtää sen kylmiöön. Saattoväki lähtee muistotilaisuuteen, jos sellainen järjestetään.

Uurna voidaan luovuttaa omaisille aikaisintaan seuraavalla viikolla. Uurnan luovutusajat ovat keskiviikosta perjantaihin virka-aikaan. Uurnan luovutusaika tulee ilmoittaa ja sopia riittävän ajoissa hautausmaan toimistoon puh. 044 480 8471.

Ohjeita hautaoikeuden haltijalle (pdf)

 

Ota yhteyttä

Vöyrinkatu 1
65100  Vaasa

Auki ma–pe klo 8.15–11 ja 12–15. Tällä hetkellä palvelemme ensisijaisaseti puhelimitse ja sähköpostilla. Tiedustelut hautauspaikoista ja haudanhoidosta sekä niihin liittyvistä laskuista.

Linkki sivulle, jossa ilmoitetaan hautausmaan toimiston poikkeavista aukioloajoista