Ajankohtaista hautausmaalla

 

Huomioi,että liitteet aukeavat Chrome -selaimella. Selvittelemme ongelmia liitteiden avaamisessa muilla selaimilla.

 • HAUTAUSMAAN TOIMISTO, POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT:

  Hautausmaan toimisto on suljettu torstaina 18.6. klo 12–15.

 

 • HAUTAUSMAAN TOIMISTO SULJETTU KORONAVIRUSEPIDEMIAN VUOKSI. TOIMISTO PALVELEE TOISTAISEKSI VAIN PUHELIMITSE JA SÄHKÖPOSTITSE
 • Hautaan siunaamisten yleisenä rajana koronavirusaikoina on kymmeneen osanottajaan. Tämän peruste on vakava tartuntatautitilanne ja pyrkimys hillitä koronaviruksen leviämistä, mikä voi olla vaarallinen erityisesti vanhuksille ja riskiryhmiin kuuluville. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat toivovat yleislinjassaan 18.3. kaikkien ymmärrystä tälle tosiasialle.
   
 • Jos hautaan siunaamisesta muodostuu lähiomaisten siihen osallistuessa yli 10 hengen tilaisuus, tulee kaikin käytettävissä olevin keinoin pyrkiä välttämään tartuntariskiä esimerkiksi niin, että osallistujat ovat siunauskappelissa tai haudalla riittävän etäällä toisistaan. Luonnollisesti on selvää, ettei vähänkään hengitystieoireita saaneen henkilön tule osallistua siunaustilaisuuteen.
   
 • Linkki sivulle, jossa suomen evankelis-luterilaisen kirkon ohjeistus hautaan siunaamisesta koronavirusepidemian aikana
   
 • Koronavirusepidemian aikana Vaasan seurakuntayhtymän tiloissa ei järjestetä muistotilaisuuksia. Muistotilaisuuksia voi järjestää yksityisesti muissa tiloissa, mutta seurakuntiemme työntekijät eivät osallistu muistotilaissuteen, Muistotilaisuuden voi myös järjestää myöhemmässä vaiheessa.
   
 • Kesän kasteluvesi suljetaan talveksi 24.9.2019. Myös kesäkukat poistetaan hoitohaudoilta alkaen viikkolla 39.
   
 • Alueella 204, Uudella hautausmaalla aloitetaan syksyllä 2019 perusparannustyöt.
  Vaasan Uudella hautausmaalla, alueella 204 (pääsisäänkäynnin oikealla puolella) aloitetaan peruskunnostustyöt syyskuussa 2019. Peruskunnostuksen yhteydessä hautariveille asennetaan yhtenäiset betonipalkit, ja nurmipintoja kunnostetaan.
  Työ kestää arviolta 1 - 2 kk. Työn ajaksi poistetut muistomerkit asennetaan palkkien päälle, takaisin omille paikoilleen. Mikäli haudalla olevat perennat, lyhdyt ym. koristeet halutaan säilyttää, tulee ne poistaa 31.8. mennessä.
  Peruskunnostuksesta tai muistomerkkien siirtämisestä ei aiheudu kustannuksia hautaoikeuden haltijalle. Peruskunnostus koskee koko aluetta, aluspalkkien asennus rivejä 3 – 16. Pahoittelemme tilapäistä haittaa. Lisätietoja saa hautausmaan toimistosta.  

 

 

Ohjeita hautaoikeuden haltijalle 2019 (pdf)

Hautamuistomerkin oikaiseminen (pdf)