Ajankohtaista hautausmaalla

Ilmoitukset poikkeavista aukioloajoista löytyvät Hautausmaat-sivulta

Hautausmaan toimiston aukioloajat muuttuvat

1.8.2023 alkaen hautausmaan toimisto palvelee maanantaista torstaihin kello 9–11 ja 12–15. Perjantaisin toimisto on suljettu.

___

Kuulutus menetetystä hautaoikeudesta

Tämä kuulutus koskee Vaasan seurakuntayhtymän Vanhalla hautausmaalla sijaitsevia hautoja, joiden hoito on olennaisesti laiminlyöty ja joiden hautaoikeuden haltijasta tai hänen olinpaikastansa seurakuntayhtymä ei ole saanut tietoa.  

Sen johdosta, ettei tätä hautaa ole kunnostettu yhteisen kirkkoneuvoston kehotuksesta huolimatta määräaikaan 25.9.2022 mennessä, yhteinen kirkkoneuvosto on kokouksessaan 29.9.2022 päättänyt julistaa hautaoikeuden menetetyksi kirkkolain 17. luvun 5§ 3mom. perusteella, sekä velvoittaa hautaoikeuden haltijaa poistamaan haudalla olevat muistomerkit, rakennelmat tai muut esineet 31.7.2023 mennessä, jonka jälkeen ne siirtyvät seurakuntayhtymän omistukseen. Haudan kunnostuskehotuksesta on tiedotettu kuulutuksella paikallislehdissä 19.9.2021, seurakuntayhtymän verkkosivuilla, sekä haudalle asetetulla kuulutusilmoituksella. 

Luettelo em. haudoista on nähtävillä, seurakuntayhtymän hautausmaan toimistossa (siunauskappeli), Vöyrinkatu1, 65100 Vaasa puh. 044 480 8471. 

Vaasassa 29.9.2022                                  
Yhteinen kirkkoneuvosto 

___

Hautahaku-sovellus opastaa läheisten haudoille

Hautahaku palvelee kaikkia ihmisiä, joiden läheinen on haudattu Vaasan seurakuntayhtymän hautausmaille. Hautahausta löytyvät seuraavat Vaasan seurakuntayhtymän hautausmaat: Vaasan Uusi hautausmaa, Vaasan Vanha hautausmaa ja Vähänkyrön hautausmaa. 

Haku tapahtuu vainajan sukunimen perusteella ja hakua voi rajata syntymä- ja kuolinvuoden tai hautausmaan mukaan. Palvelun sisältämä karttapalvelu näyttää haudan sijainnin hautausmaalla. Hautahaku.fi toimii selaimella tai mobiilipäätelaitteella.   

Linkki verkkosivullemme, jossa on enemmän tietoa hautahaku-palvelusta

___

Kuulutus

Tämä kuulutus koskee Vaasan seurakuntayhtymän Uudella hautausmaalla sijaitsevia hautoja, joiden hoito on olennaisesti laiminlyöty ja joiden hautaoikeuden haltijasta tai hänen olinpaikasta seurakuntayhtymä ei ole saanut tietoa.

Sen johdosta, ettei tätä hautaa ole kunnostettu yhteisen kirkkoneuvoston kehotuksesta huolimatta määräaikaan 25.9.2021 mennessä, yhteinen kirkkoneuvosto on kokouksessaan 28.9.2021 päättänyt julistaa hautaoikeuden menetetyksi kirkkolain 17 luvun 5 §:n 3 mom. perusteella sekä velvoittaa hautaoikeuden haltijaa poistamaan haudalla olevat muistomerkit, rakennelmat tai muut esineet 31.7.2022 mennessä, jonka jälkeen ne siirtyvät seurakuntayhtymän omistukseen. 

Haudan kunnostuskehotuksesta on tiedotettu kuulutuksella paikallislehdissä 20.9.2020, seurakuntayhtymän verkkosivuilla sekä haudalle asetetulla kuulutusilmoituksella. 

Luettelo hoitamattomista haudoista on nähtävillä Vaasan seurakuntayhtymän hautausmaan toimistossa (siunauskappeli), Vöyrinkatu 1, 65100 Vaasa puh. 044 480 8471.

Vaasassa 28.9.2021
Yhteinen kirkkoneuvosto

Esitteitä ja tiedotteita

Huomioi,että liitteet aukeavat Chrome -selaimella. Selvittelemme ongelmia liitteiden avaamisessa muilla selaimilla.

Linkki esitteeseen Ohjeita hautaoikeuden haltijalle 2019 (pdf)

Linkki tiedotteeseen hautamuistomerkin oikaisemisesta (pdf)