Ajankohtaista hautausmaalla

 

Hautausmaille haetaan työntekijöitä

Vaasan seurakuntayhtymän hautaustoimi hakee nyt noin 25 kausityöntekijää, ja noin 40 kesätyöntekijää. Hakuaika päättyy 28.2.

Lue lisää

 

Hautahaku -sovellus opastaa läheisten haudoille

Hautahaku palvelee kaikkia ihmisiä, joiden läheinen on haudattu Vaasan seurakuntayhtymän hautausmaille. Hautahausta löytyvät seuraavat Vaasan seurakuntayhtymän hautausmaat: Vaasan Uusi hautausmaa, Vaasan Vanha hautausmaa ja Vähänkyrön hautausmaa. 

Haku tapahtuu vainajan sukunimen perusteella ja hakua voi rajata syntymä- ja kuolinvuoden tai hautausmaan mukaan. Palvelun sisältämä karttapalvelu näyttää haudan sijainnin hautausmaalla. Hautahaku.fi toimii selaimella tai mobiilipäätelaitteella.   

https://www.hautahaku.fi

 

KUULUTUS

Tämä kuulutus koskee Vaasan seurakuntayhtymän Uudella hautausmaalla sijaitsevia hautoja, joiden hoito on olennaisesti laiminlyöty ja joiden hautaoikeuden haltijasta tai hänen olinpaikasta seurakuntayhtymä ei ole saanut tietoa.

Sen johdosta, ettei tätä hautaa ole kunnostettu yhteisen kirkkoneuvoston kehotuksesta huolimatta määräaikaan 25.9.2021 mennessä, yhteinen kirkkoneuvosto on kokouksessaan 28.9.2021 päättänyt julistaa hautaoikeuden menetetyksi kirkkolain 17 luvun 5 §:n 3 mom. perusteella sekä velvoittaa hautaoikeuden haltijaa poistamaan haudalla olevat muistomerkit, rakennelmat tai muut esineet 31.7.2022 mennessä, jonka jälkeen ne siirtyvät seurakuntayhtymän omistukseen. 

Haudan kunnostuskehotuksesta on tiedotettu kuulutuksella paikallislehdissä 20.9.2020, seurakuntayhtymän verkkosivuilla sekä haudalle asetetulla kuulutusilmoituksella. 

Luettelo hoitamattomista haudoista on nähtävillä Vaasan seurakuntayhtymän hautausmaan toimistossa (siunauskappeli), Vöyrinkatu 1, 65100 Vaasa puh. 044 480 8471.

Vaasassa 28.9.2021
Yhteinen kirkkoneuvosto

 

Huomioi,että liitteet aukeavat Chrome -selaimella. Selvittelemme ongelmia liitteiden avaamisessa muilla selaimilla.

Linkki esitteeseen Ohjeita hautaoikeuden haltijalle 2019 (pdf)

Linkki tiedotteeseen hautamuistomerkin oikaisemisesta (pdf)