Kirkko Vaasassa

Tervetuloa Vaasan seurakuntayhtymän verkkosivulle

Koronapandemian takia Vaasan seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien asiakaspalvelupisteet ovat suljettu fyysisiltä asiakaskäynneiltä toistaiseksi. Palvelupisteet palvelevat puhelimitse ja sähköpostilla tai fyysisesti ajanvarauksella.

Koostesivu johon on koottu seurakuntayhtymän ja seurakuntien toimintaa koskevat turvallisuusohjeet, on julkaistu.

Linkki sivulle, johon on koottu Vaasan seurakuntayhtymän turvallisuusohjeet koronaviruspandemian aikana

Linkki verkkosivulle, jonne on koottu Vaasan seurakuntayhtymän tiloihin määritellyt kokoontumisrajoitukset koronapandemian aikana 

Yhtymästä

Vaasan seurakuntayhtymä koostuu kolmesta seurakunnasta:

  • Vaasan suomalainen seurakunta
  • Vähänkyrön seurakunta
  • Vasa svenska församling.
     

Seurakuntien läsnä oleva väestö on hieman alle 47 000 henkilöä. Vaasan kaupungin väkimäärästä noin 70 % kuuluu evankelis-luterilaiseen seurakuntaan.

Seurakunnat ovat toiminnallisesti itsenäisiä ja niitä johtaa kyseisen seurakunnan kirkkoherra ja seurakuntaneuvosto.

Seurakuntayhtymä palvelee seurakuntia ja sen alaisuuteen kuuluu sairaalasielunhoito, perheneuvonta, talous-, henkilöstö- ja tietohallinto, kiinteistö- ja hautaustoimi.

Seurakuntien ja yhtymän henkilöstön kokonaismäärä on noin 170 henkilöä.

Korkein päättävä elin on yhteinen kirkkovaltuusto, jonne valitaan 51 edustajaa joka neljäs vuosi. Valtuuston paikat jakaantuvat seurakuntien kesken suhteessa väkilukuun. Yhteinen kirkkoneuvosto toimii seurakuntien yhteisten asioiden valmistelu-, toimeenpano- ja hallintoelimenä. Se johtaa seurakuntayhtymän toimintaa ja käyttää päätösvaltaa sille kuuluvissa asioissa.