Kirkko Vaasassa

Tervetuloa Vaasan seurakuntayhtymän verkkosivulle

Lämpimästi tervetuloa seurakuntiemme tapahtumiin! 

Aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti Vaasan seurakuntayhtymän tiloissa ja/tai sen työntekijöiden järjestämänä voidaan järjestää vain enintään kymmenen henkilön kokouksia ja tilaisuuksia. Järjestämisen edellytyksenä on, että tilaisuuksien turvallisuus voidaan THL:n ohjeiden mukaan varmistaa. Päätös on voimassa 3.1.-31.1.2022. 

Tästä löydät ajankohtaiset suositukset ja rajoitukset koronavirustilanteeseen liittyen:

Kokoontumisrajoitukset tiloissamme

 

Yhtymästä

Vaasan seurakuntayhtymä koostuu kolmesta seurakunnasta:

  • Vaasan suomalainen seurakunta
  • Vähänkyrön seurakunta
  • Vasa svenska församling.
     

Seurakuntien läsnä oleva väestö on hieman alle 47 000 henkilöä. Vaasan kaupungin väkimäärästä noin 70 % kuuluu evankelis-luterilaiseen seurakuntaan.

Seurakunnat ovat toiminnallisesti itsenäisiä ja niitä johtaa kyseisen seurakunnan kirkkoherra ja seurakuntaneuvosto.

Seurakuntayhtymä palvelee seurakuntia ja sen alaisuuteen kuuluu sairaalasielunhoito, perheneuvonta, talous-, henkilöstö- ja tietohallinto, kiinteistö- ja hautaustoimi.

Seurakuntien ja yhtymän henkilöstön kokonaismäärä on noin 170 henkilöä.

Korkein päättävä elin on yhteinen kirkkovaltuusto, jonne valitaan 51 edustajaa joka neljäs vuosi. Valtuuston paikat jakaantuvat seurakuntien kesken suhteessa väkilukuun. Yhteinen kirkkoneuvosto toimii seurakuntien yhteisten asioiden valmistelu-, toimeenpano- ja hallintoelimenä. Se johtaa seurakuntayhtymän toimintaa ja käyttää päätösvaltaa sille kuuluvissa asioissa.