Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Urut ja laulu pääosassa kesäiltojen klassisen musiikin konserteissa

Urut ja laulu ovat pääosassa Vaasan evankelis-luterilaisen seurakuntien kesän 2023 Iltamusiikkisarjan konserteissa. Ensimmäisessä konsertissa soivat trumpetit ja toisessa säkkipilli. Konsertit pidetään Vaasan kirkossa keskiviikkoisin kello 19.30. Konsertteihin on vapaa pääsy.

Neljä henkilöä kirkossa.

Kesän 2023 Iltamusiikkisarjassa esiintyy muun muassa Dan Andersson (laulaa kuorossa Röster), Monica Heikius, Valtteri Tuomisto ja Karolin Wargh.

Urkujen ukkosta ja trumpettien salamointia 7. kesäkuuta

Ensimmäisessä konsertissa 7.6. luvassa on urkujen ukkosta ja trumpettien salamointia, kun Minjoo Ga Soulista, Etelä-Koreasta sekä Vaasan suomalaisen seurakunnan kanttori Tarja Viitanen soittavat trumpettia. Vaasalainen Jimi Järvinen soittaa urkuja.

Tarja Viitanen.
Tarja Viitanen.
Minjoo Ga.
Minjoo Ga.​​​​​
Jimi Järvinen.
Jimi Järvinen.

Amorin pauloissa 14. kesäkuuta

Amorin pauloissa kuvastaa konserttia 14.6., jossa esiintyy nokkahuilisti ja säkkipillisti Janek Öller yhdessä sopraano Uli Kontu-Korhosen kanssa. Konsertissa kuultava ”Suloinen uusi tyyli” eli italiaksi ”il dolce stil nuovo” on mitä osuvin nimitys Pohjois-Italiassa 1300-luvun alkupuoliskolla syntyneelle runotyylille ja musiikille.

Janek Öller ja Ulli Kontu-Korhunen.
Janek Öller ja Ulli Kontu-Korhunen.

Urkumusiikkia 21. kesäkuuta

Anders Forsman, joka asuu Pietarsaaressa ja toimii kanttorina Luodossa, soittaa urkuja konsertissa 21.6. Urut ovat kiehtoneet häntä aina. Hän esittää englantilaisia sävellyksiä sekä teoksia, jota voisi kutsua minimalismiksi tai uusyksinkertaisuudeksi.

Anders Forsman.
Anders Forsman.

Huilujen taikuutta 28. kesäkuuta

Keskiviikkona 28.6. kuullaan huilujen taikuutta vuosisatojen ajoilta, kun Jennie Kackur soittaa nokkahuilua. Konsertissa esiintyy myös Vaasan ruotsalaisen seurakunnan kanttori Karolin Wargh uruilla.

Karolin Wargh.
Karolin Wargh.
Jennie Kackur.
Jennie Kackur.

Musiikkia kesäillassa 5. heinäkuuta

Loviisa Tuomiston ja Valtteri Tuomiston yhteiskonsertissa 5.7. Loviisa soittaa pianoa ja urkuja. Vaasan suomalaisen seurakunnan kanttorina toimiva baritoni, kontratenori Valtteri Tuomisto soittaa urkuja ja laulaa.

Loviisa Tuomisto.
Loviisa Tuomisto.
Valtteri Tuomisto.
Valtteri Tuomisto.

Yöllisiä tunnelmia 12. heinäkuuta

Yölaulaja-konsertti 12.7. vie kuulijan yöllisiin tunnelmiin ympäri maailman, kun vuonna 2019 perustettu kamarimusiikkikokoonpano Duo Sineraaria esiintyy. Duon muodostavat sopraano Viena Yrjänä ja kitaristi Hanna-Kerttu Sarsila. Duon musisointi on tasavertaista ja pyrkii häivyttämään solisti-säestäjä-asetelmaa. Vienan ja Hanna-Kertun tavoitteena on tehdä konserteista maanläheisiä ja helposti lähestyttäviä sekä saada yhteys yleisöön. Ohjelmistovalinnoissaan duo pyrkii esittelemään harvemmin kuultuja kappaleita tuttujen sävellysten rinnalla.

Viena Yrjänä och Hanna-Kerttu Sarsila.
Viena Yrjänä och Hanna-Kerttu Sarsila utgör Duo Sineraaria.

Urkuromantiikkaa ja Sibeliuksen lauluja 19. heinäkuuta

Konsertissa 19.7. vuorossa on Vaasan ruotsalaisen seurakunnan kanttori, sopraano Monica Heikius ja pianisti, urkuri Marianne Gustafsson-Burgmann. Gustafsson Burgmann toimii parhaillaan Sibelius-Akatemiassa vierailevana tutkijana ja työstää postdoc-projektiaan ”Urkumusiikki, filosofia ja metafysiikka”.

Monica Heikius.
Monica Heikius.
Marianne Gustafsson-Burgmann.
Marianne Gustafsson-Burgmann.

Amerikkalainen urkuri yhteistyökonsertissa Korsholman Musiikkijuhlien kanssa tiistaina 25. heinäkuuta

Korsholman Musiikkijuhlien yhteiskonsertissa tiistaina 25.7. esiintyy James D. Hicks, amerikkalainen konserttiurkuri, joka asuu ja työskentelee New Jerseyssä, USA:ssa. Viimeisen 15 vuoden aikana Hicks on tutkinut Pohjoismaiden musiikkia ja siitä tuloksena on konsertti Nordic Journey – Pohjoinen matka.

James D. Hicks.
James D. Hicks.

Kuorolaulua sarjan viimeisessä konsertissa 9. elokuuta

Iltamusiikin viimeisessä konsertissa 9.8. kuullaan lauluyhtye Röster. Yhtye syntyi jäsenten halusta testata musiikillisia rajojaan pienemmässä porukassa ja esittää laadukasta, koskettavaa laulumusiikkia. Tällä hetkellä lauluyhtyeessä on 17 laulajaa ja he nauttivat esittää sekä yksinkertaisempia, että vaativampia teoksia. Kuoroa johtaa Niels Burgmann, kirkkomuusikko Matteuksen seurakunnassa Helsingissä. Burgmann soittaa myös urkuja konsertissa.

Thu Jun 01 13:00:50 EEST 2023