Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Esirukousreliefi ja Lähetyslipas Vaasan kirkoissa vievät kohti Herättäjäjuhlia

Herättäjäjuhlien viestikapula eli N. G. Malmbergin Lähetyslipas kiertää vuoden aikana kaikki Vaasan seurakuntayhtymän kirkot. Lähetyslipas on tällä hetkellä sijoitettu Vaasan kirkkoon, jonne se myös päättää kiertonsa kesällä 2024. Vaasan kirkossa on myös esirukousreliefi, joka suunniteltiin Seinäjoen herättäjäjuhlille.

Lipas ja taustalla puinen reliefi.

Vaasan kirkossa on Esirukousreliefi ja Lähetyslipas tuomassa näkyvyyttä Vaasassa 5.–7.7.2024 järjestettäville herättäjäjuhlille.

Herättäjäjuhlien viestikapula eli N. G. Malmbergin Lähetyslipas kiertää vuoden aikana kaikki Vaasan seurakuntayhtymän kirkot. Lähetyslipas on tällä hetkellä sijoitettu Vaasan kirkkoon, jonne se myös päättää kiertonsa kesällä 2024. Vaasan herättäjäjuhlien 2024 pääsihteeri Alma Tuiskula ja juhlatoimikunnan puheenjohtaja Tuomo Klapuri saivat ottaa vastaan lähetyslippaan Seinäjoen herättäjäjuhlilla. 

Esirukousreliefi

Vaasan kirkkoon on sijoitettu myös puinen esirukousreliefi. Puiden halkeamat on tarkoitettu esirukouspyynnöille ja halkeamat kuvaavat Kristuksen haavoja. Inspiraationa reliefille on Raamatun ajatus Jesajan kirjasta: "Minun haavojeni kautta te olette parannetut". Reliefin vierestä löytyy kyniä ja paperia rukousten kirjoittamista varten. Reliefin on suunnitellut Pentti Takala Seinäjoen herättäjäjuhlille.

Paperilappu puuhalkeamassa.
Esirukousreliefissä on puunhalkeamia, joihin voi sijoittaa lapun, jossa on esirukouspyyntö.

Reliefi on käytössä jo talven mittaan Vaasan kirkossa, ja rukouksia voi jättää sinne jo nyt. Rukouspyynnöt kerätään talteen viikoittain, ja niistä koostetaan esirukous seuraavan sunnuntain jumalanpalvelukseen. Reliefi on tulossa myös Vaasan herättäjäjuhlille 5.–7.7.2024 Kasarminkentälle.

– Edelleen on toki mahdollista jättää esirukous myös perinteisellä tavalla lukittuun lippaaseen, joka on nostettu reliefin yhteyteen, kertoo herättäjäjuhlien pääsihteeri Alma Tuiskula.

Puinen lipas pöydällä.
Esirukouspyyntöjä voi myös jättää lukittuun laatikkoon, joka on samalla pöydällä kuin esirukouslaput.

– Ajatuksena on, että reliefi lähtee ensi kesänä Vaasan juhlien jälkeen kohti Saloa ja vuoden 2025 herättäjäjuhlia, jatkaa Tuiskula.

Mies ja nainen aulassa. heidän välissään on puinen reliefi ja lipas.
Pentti Takala on suunnitellut ja toteuttanut esirukousreliefin. Alma Tuiskula on Vaasan herättäjäjuhlien pääsihteeri.

Lisätietoja

Mikael Forslund
Mikael Forslund
kirkkoherra, yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja
Raastuvankatu 13, 3. krs
65100 Vaasa

2023-09-27 15:51:00.0