Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Vaasan seurakuntayhtymässä käynnistetään yhteistoimintamenettely

Vaasan seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien kaikkien työntekijöiden osalta käynnistetään yhteistoimintamenettely perjantaina 3.4.2020, töiden uudelleenhärjestelemiseksi, sekä mahdollisten lomautusten toteuttamiseksi.  ­

Yhteinen kirkkoneuvosto on kokouksessaan 26.3.2020 päättänyt käynnistää yhteistoimintamenettelyn Vaasan seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien kaikkien työntekijöiden osalta, töiden uudelleenjärjestelemiseksi sekä mahdollisten lomautusten toteuttamiseksi. ­­

Covid-19 –viruspandemian takia, sekä hallituksen, THL:n ja kirkkohalltuksen ohjeistusten ja rajoituksien johdosta, monet tilaisuudet seurakuntayhtymän tiloissa ovat loppuneet ja esimerkiksi kerhot sekä muut kokoontumiset ovat tauolla tai ne toteutetaan eri muodossa.

Koronaviruksen vaikutukset näyttäytyvät seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien eri työaloilla hyvin erilaisina. Toisaalla työt ovat vähentyneet merkittävästi, toisaalla taas muuttuneet olosuhteet ovat johtaneet työn toteutustapojen muuttumiseen, työmäärän säilyessä ennallaan tai jopa lisääntyessä. Joidenkin työntekijöiden tehtävänkuviin lienee tarpeellista tehdä väliaikaisia muutoksia.

Tässä vaiheessa seurakuntayhtymä ei ole vielä kärsinyt merkittävistä rahallisista menetyksistä. On kuitenkin todennäköistä, että yritysten lomauttaessa työntekijöitään tämä tulee näkymään myöhemmin vuoden 2020 aikana kirkollisverotulojen pienenemisenä.

Haluamme kirkkona, seurakuntayhtymänä ja seurakuntina toimia vastuullisesti tässä vaikeassa tilanteessa. Tärkeintä on löytää meille kokonaisuuden kannalta paras ratkaisu, joka parhaimmassa tilanteessa voisi jopa kehittää meidän toimintaamme tulevaisuutta varten.  

Yhteinen kirkkoneuvosto on todennut, että seurakuntayhtymän tulee reagoida vallitsevaan tilanteeseen sopeuttamalla ja muuttamalla toimintaansa. Yhteistoimintamenettelyn avulla saadaan ensisijaisesti selvitettyä tarve ja mahdollisuudet tehtävien uudelleenjärjestelemisiin sekä toissijaisesti mahdollinen tarve kustannuksia pienentävien toimenpiteiden toteuttamiseen. 

Yhteistoimintamenettelyn käynnistäminen aloitetaan perjantaina 3.4.2020. Neuvotteluita käydään vähintään 14 päivän ajan.

2020-03-27 11:17:55.0