Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Koronakriisi nostaa esiin parisuhteen ongelmia – Kirkon uusi neuvontapalvelu Rakkausklinikka tarjoaa tukea ja uusia näkökulmia

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on avannut Rakkausklinikka-nimisen palvelun Terve.fi-verkkosivustolla. Toteutuksesta vastaa A-lehdet.

Kolmio jossa on erivärisiä palloja.

Nykyinen poikkeustilanne ja koteihin eristäytyminen kärjistävät olemassa olevia parisuhteen ja perheen haasteita entisestään. Rakkausklinikka on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon uusi neuvontapalvelu, jossa kirkon perheneuvojat tarjoavat tukea ja näkökulmia parisuhdetta koskeviin kysymyksiin ja ongelmiin.

”Parisuhde- ja perheongelmiin kannattaa hakea apua. Ulkopuolinen ammattilainen voi antaa uusia näkökulmia puheyhteyden löytämiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi”, sanoo johtava asiantuntija Sari-Annika Pettinen Kirkkohallituksesta.

Rakkausklinikan tavoitteena on tukea perheiden hyvinvointia, tarjota apua ihmissuhdeongelmissa sekä antaa inspiraatiota paremman parisuhteen rakentamiseen. Kuka vaan voi lähettää Rakkausklinikalle anonyymisti parisuhdetta koskevia kysymyksiä, joihin kirkon perheneuvojat vastaavat.

Rakkausklinikka toimii terveyden ja hyvinvoinnin verkkopalvelussa Terve.fissä, ja sen toteuttaa A-lehdet. Sivustolta löytyvät jatkossa myös Rakkauden ammattilaiset - ja Rakkauden roihu -blogit, joissa käsitellään parisuhteiden ja perheiden haasteita monista eri näkökulmista.

 ”Yhteistyön myötä kirkko voi tarjota perheneuvojien hyvin kysyttyä osaamista yhä laajemmalle yleisölle. Kirkon tuottamat parisuhdeteemaiset sisällöt ovat olleet hyvin suosittuja”, kertoo johtava asiantuntija Henna Ahlfors kirkkohallituksesta.

”Olen iloinen siitä, että kirkon Rakkausklinikka löysi kodin Terve.fi-sivustolta. Uskon, että yhteistyö hyödyttää molempia osapuolia ja erityisesti lukijoita. Palvelu täydentää hienosti hyvinvointia kokonaisvaltaisesti käsittelevän sivuston tarjontaa”, sanoo Terve.fi:n päätoimittaja Mari Paalosalo-Jussinmäki.

Linkki Rakkausklinikkaan, joka toimii osoitteessa www.terve.fi/teemat/rakkausklinikkaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tiedote Kirkon viestintä.

2020-04-20 10:34:13.0