Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Tiekirkkokesä 2020 perutaan poikkeusolojen takia

Tulevan kesän 2020 Tiekirkkokausi kesäkuusta elokuuhun perutaan koronaepidemian vuoksi.

Grafiikka,jossa musta kirkko ja teksti Tiekirkko Vägkyrka.

”Tiekirkot ovat madaltaneet ihmisten kynnystä tulla kirkkoihin, ja ne ovat tarjonneet levähdyspaikan rauhaa ja arkkitehtonisia elämyksiä etsiville ihmisille. Onkin erityisen harmillista, että joudumme perumaan tulevan kesän tiekirkkokauden epidemian takia”, Kirkkopalvelujen kehityspäällikkö Jari Kupiainen sanoo.

Epidemian kestoa ja sen vaikutusta ihmisten liikkumiseen ja kokoontumisen rajoituksiin on mahdoton arvioida.

”Haluamme toimia vastuullisesti, emmekä vaarantaa kävijöitä ja työntekijöitä tilanteessa, jossa koronaviruksen leviäminen on yhä mahdollista. Osa kirkoista pitää ovensa avoinna tutustumista ja hiljentymistä varten, joten kirkossa piipahtamista kaivatessaan kannattaa tarkistaa mahdollinen aukiolo seurakunnan omilta verkkosivuilta”, Kupiainen kertoo.

Tiekirkot ovat olleet suosittuja

Tiekirkot ovat luterilaisia ja ortodoksisia kirkkoja, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden kuulla paikallisista perinteistä, historiasta, arkkitehtuurista ja taiteesta. Ne ovat olleet kesämatkailijoiden suosittuja tutustumiskohteita ja uusia kirkkoja on liittynyt tiekirkkotoimintaan vuosittain kasvava määrä. Viime kesänä vierailijoita palveli 269 kirkkoa ja niissä vieraili lähes 350 000 matkailijaa.

Kesän 2019 tiekirkkokauden suosituimmat kohteet olivat Turun tuomiokirkko, jossa vieraili lähes 60.000 kävijää sekä Kallion kirkko Helsingissä, Valamon luostari, Kerimäen kirkko ja Oulun tuomiokirkko.

Vaasan kirkkoon tutustui ennätysmäärä kävijöitä kesällä 2019. Vaasan kirkon toimiessa tiekirkkona kesällä 2019 yhteensä yli 2 800 henkilöä kävi tutustumassa kirkkoon. Kirkossa vieraili eniten suomalaisia ja ruotsalaisia, mutta paljon turisteja oli myös Saksasta, Venäjältä ja Ranskasta. Yhteensä kävijöitä tuli 17 eri maasta.

Suosituimmat päivät olivat 12. päivä kesäkuuta ja 10. päivä heinäkuuta, jolloin kirkossa vieraili 170 henkilöä. Keskimäärin tiekirkkoaikana kirkossa kävi 78 henkilöä päivässä.

Tällä hetkellä Vaasa kirkko on auki hiljentymistä ja rukousta varten ti–pe klo 13–15, sekä sunnuntaisin klo 11–14 ja 14–16.

Tiekirkkotoimintaa organisoi Kirkkopalvelut.

 

Kirkon viestinnän tiedote johon on lisätty Vaasan seurakuntayhtymän tietoja.

2020-04-22 09:30:45.0