Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Alskatin leirikeskuksessa on pakattu tuhansia ruoka-annoksia Vaasan Ruoka-avun jaettavaksi

Vaasan seurakuntayhtymän Alskatin leirikeskuksen keittiöhenkilökunta on pakannut kuluneiden kahden kuukauden aikana noin 6 000 valmista ruokapakkausta. Ruoka on jaettu tarvitseville vaasalaisille Vaasan Ruoka-avun ja seurakuntien diakoniatyön kautta.

Ruokapakkauksia pinossa.

Seurakuntayhtymän ja Vaasan Ruoka-avun yhteistyö alkoi, kun Atria tarjosi seurakuntayhtymän keittiötoimelle ylijäämätuotteitaan hyväntekeväisyyteen jaettavaksi. Kaksi seurakuntayhtymän työntekijää on työskennellyt ruoan valmistamisen ja pakkaamisen parissa. Vaasan Ruoka-avulta saatiin pakkausmateriaali ja pakkauskone.

Vaasan seurakuntayhtymän ruokapalvelun päällikölle Tiina Ravimolle oli itsestään selvää tarttua tilaisuuteen.

– Tärkeintä on, että ruoka menee tarvitseville eikä roskiin, Ravimo sanoo.

Vaasan Ruoka-apu toimittaa raaka-aineet Alskathemmetiin, missä ruoka tarvittaessa kypsennetään, pakataan ja säilytetään. Vaasan Ruoka-apu noutaa ruoat ja kuljettaa eteenpäin jakelupisteisiin. Pääsääntöisesti ruoka vain pakataan leirikeskuksessa, mutta broileri kypsennetään ennen pakkaamista. Broilerin lisäksi jaettavaksi on lahjoitettu esimerkiksi makkaraa, nautaa ja kalkkunaa.

Mies joka työskentelee keittiössä katsoo kameraan. Hän siirtää broileria yhdestä laatiskosta toiseen.

Benny Ingves on leirikeskuksen keittiövastaava Alskathemmetissä. Tässä hän siirtää broileripaloja astisasta toiseen.

 

Poikkeuksellisesti on myös joskus valmistettu valmiita ruoka-annoksia, kuten pizzaa saatujen raaka-aineiden mukaan.

Raaka-aineita on saatu Atrian lisäksi kaupoista, tukuista, ravintoloista sekä kouluista, mikäli sovittuja koululounasannoksia ei olla haettu.

2020-05-06 10:31:36.0