Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Tervetuloa takaisin kirkkoon ja toimintaamme

Tervetuloa takaisin toimintaamme taas 1.6.2020 alkaen. Toimintaa järjestetään taas, mutta noudatamme henkilömäärään, hygieniaan ja turvaväleihin liittyviä rajoituksia.

Osallistujamäärä tilaisuuksissame on 50 henkilöä ja pidämme kahden metrin etäisyydet. Korostamme, että on tärkeää, että jokainen pesee ja/tai desinfioi kätensä, kun kokoonnumme. Toivomme, että riskiryhmiin kuuluvat henkilöt, oman turvallisuutensa takia, eivät tule tiloihimme.

Pyrimme striimaamaan ainakin joitakin jumalanpalveluksiamme ja mahdollisuuksien mukaan muuta toimintaa.

Vaasan kirkon aukioloajat

Vaasan kirkko on auki tiistaista-perjantaihin klo 13-15, sekä sunnuntaisin klo 11–13 ja klo 14–16 toukokuun loppuun saakka.

Kesällä Vaasan kirkko on auki tiistaista–perjantaihin klo 13–15.

Kirkolliset toimitukset

Haluamme tarjota mahdollisuuden kokoontua yhdessä turvallisesti. Tämän takia emme vielä salli tarjoilua tiloissamme.

Kasteet

Kirkkomme sopivat mainiosti kasteiden järjestämiseen. Ne ovat kauniita ja tilavia, ja niihin mahtuu maksimimäärä 50 henkilöä. Toivomme, että kasteista tulee juhlavia ja arvokkaita kauniissa kirkoissamme.

Harkinnan mukaan, on myös mahdollista järjestää kotikasteet.

Hautajaiset ja hautaan siunaamiset

Hautajaisia voi järjestää kirkoissamme sekä Siunauskappelissa. Kirkkoihin ja Siunauskappelin isoon saliin mahtuu 50 henkilöä. Kappelin pieneen saliin mahtuu 40 henkilöä turvaetäisyydet huomioiden.

Kirkon voi mahdollisuuksien mukaan varata hieman pidemmäksi ajaksi, jos halutaan pitää tilassa lyhyt muistotilaisuus hautaan siunaamisen jälkeen. Muistotilaisuuksien yhteydessä ei sallita tarjoilua.

Tilojen vuokraaminen

Seurakuntayhtymän tiloja ei vuokrata ulkopuolisille toistaiseksi. Alustavia varauksia voidaan kuitenkin ottaa vastaan ajalle 1.9.2020 alkaen. Varaukset ovat alustavia, ja voidaan seurakuntayhtymän toimesta perua, mikäli vallitsevat olosuhteet ja/tai maan hallituksen antamat ohjeistukset niin edellyttävät. Mahdollisesta peruutuksesta ilmoitetaan varaajille mahdollisimman hyvissä ajoin.

Rippikoulut ja leirit

Seurakunnat suunnittelevat parhaillaan, miten kesän rippikoulut järjestetään. Seurakunnista otetaan erikseen yhteyttä rippikoululaisiin ja heidän perheisiin, ja kerrotaan miten ja millä aikataululla rippikoulut järjestetään.

Päivärippikouluja voidaan järjestää kesäkuun alusta alkaen ja leiririppikouluja juhannuksen jälkeen, 22.6. alkaen.

Konfirmaatiomessut pidetään näillä näkymin aikaisintaan elokuun puolen välin jälkeen.

Kirkkoherranvirastot ja palvelupisteet

Kirkkoherranvirastot ja muut palvelupisteet palvelevat toistaiseksi puhelimitse ja sähköisesti.

2020-05-08 10:36:55.0