Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Ehdotus: Lomautukset kumotaan

18.5.2020 14.19

Lomautukset Vaasan seurakuntayhtymässä ehdotetaan kumottaviksi. Vaasan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto sekä Vaasan suomalaisen ja ruotsalaisen seurakuntien seurakuntaneuvostot käsittelevät asiaa tällä viikolla. Vähänkyrön seurakunnan seurakuntaneuvosto käsittelee asiaa ensin viikolla.

Vaasan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto totesi kokouksessaan 26.3.2020, että seurakuntayhtymän tulee reagoida vallitsevaan koronatilanteeseen sopeuttamalla ja muuttamalla toimintaansa. Samalla päätettiin aloittaa yhteistoimintamenettelyn mukaiset neuvottelut Vaasan seurakuntayhtymässä, töiden uudelleenjärjestelemiseksi sekä mahdollisten lomautusten toteuttamiseksi.

Yhteistoimintamenettelyn neuvottelupäätös piti sisällään lomautuksia koko henkilökunnalle, sekä tuotannollisista, että taloudellisista syistä. Yhteinen kirkkoneuvosto, sekä seurakuntien seurakuntaneuvostot hyväksyivät päätöksen huhtikuun viimeisellä viikolla. Neuvottelutulos ehdotetaan nyt kumottavaksi toimielinten seuraavissa kokouksissa.

Seurakuntayhtymän johtoryhmä toteaa, että tuotannollisista syistä toteutettavien lomautusten perusteet ovat tässä tilanteessa vähentyneet merkittävästi, rajoitusten lieventymisen myötä. Näin ollen kyseisten lomautusten peruminen tässä vaiheessa on perusteltua.                                         

Taloudellisista syistä toteutettavien lomautusten peruste on edelleen sinänsä olemassa, mutta myös näistä lomautuksista voidaan tässä vaiheessa luopua. Huoli seurakuntayhtymän taloudesta ei ole kuitenkaan hävinnyt ja mikäli tilanne pahenee entisestään, voidaan tuolloin käynnistää uudet yhteistoimintaneuvottelut. Samoin, mikäli koronaepidemian toinen aalto iskisi Suomeen vakavasti, voi tämä johtaa rajoitusten uuteen tiukentumiseen, jolloin myös tuotannollisista syistä tapahtuvat lomautukset voivat tulla uudelleen harkittavaksi.