Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Kesän jumalanpalvelukset ja kokoontumiset kirkoissa

Kirkkotilojen henkilömäärärajoituksia kevennetään ja tarjoiluja sallitaan yksityistailsuuksissa 15.6. alkaen.

Noudatamme piispojen ohjeistusta 19.5.2020 koskien henkilömääriä jumalanpalveluksissa ja kirkoissa 1.6.2020 alkaen. Ensi viikolla Vaasan seurakuntayhtymän vahtimestarit laskevat ja mitoittavat kirkkojen tiloja, jotta saadaan tarkka henkilömäärä jokaista kirkkoa kohden. Sama henkilömäärä koskee myös kirkollisia toimituksia kuten kasteita, hautajaisia sekä vihkimisiä kirkoissamme.

15.6.2020 alkaen on mahdollista järjestää kastekahveja, muistotilaisuuksia ja muita perhejuhlia seuraavissa tiloissa:

  • Palosaaren seurakuntatalon iso seurakuntasali
  • Huutoniemen kirkon iso seurakuntasali
  • Vanhan Vaasan pappila
  • Sundomin pappila
  • Vähänkyrön seurakuntatalo
     

Perhejuhlat ovat yksityisiä ja niihin voi osallistua enintään 50 henkilöä, tilan salliessa turvavälit huomioiden. Tilavarauksia voidaan alkaa ottaa vastaan 28.5. alkaen, kuitenkin niin, että ensimmäiset tilaisuudet pidetään 15.6.

Jokaisen juhlanjärjestäjän on varausta tehdessä ilmoitettava juhlan vastuuhenkilö, joka vastaa siitä, että sallittu henkilömäärä ei ylity, turvaväleistä pidetään kiinni, ruokatarjoilu tapahtuu ohjeiden mukaisesti (esimerkiksi ei tarjoilla noutopöydästä) ja että käsihygieniasta pidetään huolta. Tarkat ohjeet näistä on työn alla.

Lisäys 25.6.2020: 24.6.2020 alkaen buffettarjoilu on taas mahdollista tiloissamme.

Yllä mainittuja tiloja voidaan myös vuokrata ulkopuolisille yksityistilaisuuksia varten 15.6.2020 alkaen, samoilla ehdoilla kuin perhejuhlien suhteen. Yleisötilaisuuksia varten (esimerkiksi konsertteja) yllä mainitut tilat, sekä kirkot voidaan vuokrata ulkopuolisille 1.9.2020 alkaen.

2020-05-20 16:04:00.0