Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Valloittava musikaalinen sekoitus kesän iltamusiikkisarjassa

Kesän iltamusiikkisarja tarjoaa ihanan musikaalisen sekoituksen, jossa kuullaan laulua, urkuja, pianoa, huilua, selloa ja trumpettia artisteilta eri puolilta Suomea. Yleisö voi nauttia konserteista Vaasan kirkossa keskiviikkoisin kello 19.30. Muutama konsertti myös striimataan Youtubessa. Konsertteihin on vapaa pääsy.

Grafiikka, jossa teksti Iltamusiikki, aftonmusik. Kirkko Vaasassa, kyrkan i Vasa.

Nuoret Vaasalaissyntyiset muusikot aloittavat sarjan 3. kesäkuuta

Iltamusiikkisarjan aloittaa 3.6. Aurora Heikiuksen ja Jimi Järvisen yhteiskonsertti, jossa Heikius soittaa viulua ja Järvinen urkuja. Heikius on juuri valmistunut musiikkipedagogiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Hän on opiskellut viulunsoittoa Alexandre Vinnitskin johdolla ja suoritti B-tutkinnon viulunsoitossa keväällä 2020. Vaasalaissyntyinen Järvinen piti urkuensikonserttinsa 14-vuotiaana Vaasan kirkossa. Hänen ulkomaan debyyttinsä oli Espanjassa, jossa hän konsertoi 15-vuotiaana Madridissa Almudenan katedraalissa. Konsertti lähetetään Youtubessa Vaasan suomalaisen seurakunnan kanavalla ja Sundom tv:ssä.

Suomalaisen seurakunnan uusi kanttor esittäytyy 1. heniäkuuta

Muutaman viikon tauon jälkeen konsertit jatkuvat 1.7., konsertissa jossa Tarja Viitanen soittaa trumpettia ja Pauliina Hyry urkuja.

Dir.mus., kuoronjohtaja, trumpetisti, musiikin monitoiminainen Tarja Viitanen aloittaa kesäkuussa Vaasan suomalaisen seurakunnan kanttorina. Viitanen on klassisen musiikin ammattilainen, hän on tehnyt pitkän uran Kirkkonummella erilaisten kuorojen ja vaskiyhtyeen kanssa.

Dir.mus. Pauliina Hyry toimii A-kanttorina Espoossa Leppävaaran seurakunnassa. Hän konsertoi aktiivisesti sekä soolourkurina että kamarimuusikkona muiden solistien ja kuorojen kanssa. Hyry on julkaissut kaksi urkulevyä. Hänen keskeisintä ohjelmistoaan ovat J.S. Bachin suuret urkuteokset ja romantiikan ajan urkumusiikki.

Konsertti myös striimataan Youtubessa kanavalla Vasa svenska församling.


Portugalilaista ja espanjalaista laulua konsertissa 8. heniäkuuta

Keskiviikkona 8.7 konsertoi lauluyhtye Versio. Konsertin pääteoksena on portugalilaisen Manuel Cardoson vaikuttava Requiem 1600-luvulta. Kuusiäänisen sielunmessun lisäksi konsertissa kuullaan myös Duarte Lõbon sekä Tomás Luis de Victorian motetteja eli pienempiä hengellisiä lauluja samalta aikakaudelta. Lauluyhtye Versio on vuonna 2003 perustettu vanhaan musiikkiin keskittyvä kokoonpano, jonka eri puolilta Suomea tulevat laulajat ovat musiikin ammattilaisia ja pitkälle edenneitä harrastajia.

Lauluyhtye Version jäsenet.

Lauluyhtye Versio.

Yhtyeessä laulavat Heini Ernamo, Hannele Huhtinen, Heikki Isotalo, Antti Kataja, Minna Muukkonen, Anne Palo, Hilkka Rauhala, Tuija Sulisalo, Katri Tasala, Timo Turtiainen, Mikko Vehkaperä ja Sakari Ylivuori.

Sellomusiikkia ohjelmassa 15. heinäkuuta

Konsertissa 15.7. esiintyy selloduo Varonen, jonka muodostavat sellistipariskunta Anna-Maaria ja Olli Varonen. Duo esiintyi ensimmäisen kerran kesällä 2000 Suomen suurlähetystön järjestämässä konsertissa Budapestissa. Satojen kotimaisten konserttien lisäksi duo on esiintynyt Tsekissä, Unkarissa, Espanjassa, Ruotsissa, Virossa ja Senegalissa.

Pariskunta Varonen soittavat celooa ja hyvin hyväntuulisina ja onnelisen näköisinä.

Celloduo Varonen muodostuu pariskunnasta Olli Varonen och Anna-Maaria Varonen.

Selloduo on julkaistu neljä CD-levyä sekä yhteislevy Jaakko Löytyn kanssa. Sellistipariskunta Varonen esittää duon 20-vuotis juhlakonserttisarjaan kuuluvassa konsertissaan Vaasan kirkossa klassikkosäveliä 1600-luvulta alkaen. Mukana on myös hengellisiä säveliä sekä duon omaa tuotantoa.

Pariskunta Tuomisto esiintyy pianolla, uruilla ja laululla 22. heinäkuuta

22.7. kuullaan pianoa, urkuja ja laulua Valtteri ja Loviisa Tuomisen esittämänä. Kanttori ja instrumenttipedagogi Valtteri Tuomisto on toiminut ma. kanttorina Vaasan suomalaisessa seurakunnassa syksystä 2014. Kanttorin työn ohella Valtteri on jatkanut lauluopintojaan ja on perehtynyt kontratenorilauluun.

Valtteri Tuomisto.

Valtteri Tumisto

Loviisa Tuomisto valmistui muusikoksi Helsingin konservatoriosta vuonna 2016 ja hän on myös suorittanut B-tutkinnot pianosta ja uruista Sibelius-Akatemiassa. Tällä hetkellä Loviisa opiskelee sekä kirkkomusiikkia Sibelius-Akatemiassa että pianopedagogiikkaa Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Loviisa Tuomisto soittaa flyygeliä.

Loviisa Tuomisto.

Huilua ja urkuja yhteiskonsertissa Korsholman musiikkijuhlien kanssa 28. heinäkuuta

Yhteiskonsertissa Korsholman Musiikkijuhlien kanssa 28.7. esiintyvät Erica Nygård ja Niels Burgmann. He ovat konsertoineet yhdessä vuodesta 2016. Heidän ohjelmistonsa ulottuu barokista nykymusiikkiin keskittyen huilulle ja uruille kirjoitettuihin alkuperäisteoksiin. He ovat esiintyneet mm. Ahvenanmaan urkufestivaalilla, Pietarsaaren Jakobs orgeldagar -tapahtumassa, Espoon Urkuyö ja Aaria -festivaalilla ja Helsingin Urkukesässä. Alkuvuodesta 2019 julkaistiin duon debyyttilevy ”Momentum”, jossa on suomenruotsalaisten ja ranskalaisten säveltäjien musiikkia. Nygård toimii huilun äänenjohtajana Vaasan kaupunginorkesterissa. Hän on aktiivinen kamarimuusikko ja sijaistaa usein urkurina eri seurakunnissa. Burgmann on urkuri ja Helsingin Matteus-seurakunnan kanttori. Hän on myös pidetty kuoronjohtaja ja palkittu säveltäjä.

Konsertti myös striimataan Youtubessa kanavalla Vasa svenska församling.

Pietilä ja Romppanen esiintyvät Taiteiden yönä 6. elokuuta

Taiteiden yönä torstaina 6. elokuuta esiintyvät laulaja Jukka Pietilä ja urkuri Juhani Romppanen. Pohjalaislähtöinen Pietilä on Turun tuomiokirkon A-kanttori, joka konsertoi aktiivisesti niin soolokonsertein kuin kirkkomusiikkiteosten solistina.

Jukka Pietilä.

Jukka Pietilä.

Romppanen on Keski-Porin seurakunnan A-urkuri. Hän konsertoi säännöllisesti omin konsertein ja yhteistyössä muiden muusikoiden kanssa.

Juhani Romppanen soitta urkuja.

Juhani Romppanen.

Konsertti myös striimataan Youtubessa kanavalla Vasa svenska församling.

Musiikkiyhtye Sarastus tulkitsee musiikkia monipuolisesti 12. elokuuta

Keskiviikkona 12. elokuuta vuorossa on Sarastus-yhtye. Musiikkiyhtyeeseen kuuluvat Kristiina Olanto, laulu, Jorma Tapio, saksofoni, huilu ja bassoklarinetti sekä Harri Taittonen, piano. Yhtyeen musiikissa on vaikutteita niin karjalaisesta kansanmusiikista, jazzista kuin afroamerikkalaisesta musiikista. Kaikkea tätä Sarastus-yhtye tulkitsee monipuolisella osaamisellaan taitavasti ja koskettavasti.

Kolme henkilöä istuu ja seisoo penkin äärellä puistossa merenrannalla.

Musiikkiyhtye Sarastus.

Urkumusiikkia konsertissa 12. elokuuta

Urkuri Liisa Aaltola esiintyy konsertissa 19.8. Hän on opiskellut urkujensoittoa Sibelius-Akatemiassa. Aaltola on erikoistunut Bachin musiikkiin, ja konsertissa kuullaan Bachin teoksia, jotka sisältyvät hänen uuteen Bach-soololevyynsä. Liisa Aaltola on ollut Pirkkalan seurakunnan kanttori vuodesta 1990 lähtien.

Liisa Aaltola.

Liisa Aaltola.

Kanttorit lopettavat konserttisarjan 26. elokuuta

Kesän viimeisessä konsertissa 26.8. esiintyvät laulaja-kanttorit Monica Heikius ja Michael Wargh sekä urkuri-kanttori Karolin Wargh. Monica Heikius työskenteel kanttorina Vasa svenska församlingissa ja Karolin Wargh aloittaa uutena kanttorina samassa seurakunnassa syyskuussa 2020. 

Monica Heikius

Monica Heikius.

Karolin Wargh on suorittanut kirkkomusiikin tutkintoa ammattikorkeakoulu Novialla Pietarsaaressa, ja suoritti urkujensoiton B-tutkintoa korkein arvosanoin vuonna 2011. Wargh on myös suorittanut musiikipedagogin tutkintoa ja pianonsoiton B-tutkintoa vuonna 2005 Svenska Yrkeshögskolan Pietarsaaressa. Hänet valittiin ”Vuoden kanttoriksi 2019” Suomen kanttori-urkuriliiton toimesta m.m. ansiokkaan työskentelynsä vuoksi lasten urkujensoiton keskuudessa.

Karolin Wargh.

Karolin Wargh.

Michael Wargh (s.1977) on Vaasalainen ja työskentelee kanttorina Replots församlingissa. Wargh on opiskellut Svenska yrkesintitutet Pietarsaaressa pääaineena yksinlaulu Bill Rawallin johdolla. Wargh on jatkanut kanttorityön ohella lauluopintoja Svenska Yrkeshöskolanin laulupedagogilinjalla. Hän on myös osallistunut laulukursseilla m.m. Björn Blomqvist ja Juha Kotilaisen johdolla. 

Michael Wargh.

 

Konsertti myös striimataan Youtubessa kanavalla Vasa svenska församling.

Lue lisää konserteista Vaasan suomalaisen seurakunnan tapahtumakalenterisa.

2020-05-29 11:28:00.0