Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Vaasan suurimpien kirkkojen jumalanpalvelusten osallistujamäärät rajataan 50 henkilöön, muissa kirkoissa ja tiloissa sallitaan 20 henkilöä

Jumalanpalveluksissa ja hautaan siunaamissa, jotka toteutetaan Vaasan kirkossa, Huutoniemen kirkossa ja Vähänkyrön kirkoissa, osallistujamäärät saavat olla enintään 50 henkilöä. Vaasan seurakuntayhtymän muissa kirkoissa ja tiloissa osallistujamäärät rajataan enintään 20 henkilöön. Rajoitukset pohjautuvat Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan 5.10.2020 tekemiin päätöksiin ja ovat voimassa 25.10.2020 saakka.

Vaasan seurakuntayhtymän johtoryhmä suosittelee, että 20 hengen rajaa noudatetaan kaikissa seurakuntien omissa tilaisuuksissa, sekä muistotilaisuuksissa, kasteissa ja avioliittoon vihkimisissä. Johtoryhmä suosittelee, että muiden järjestäjien tilaisuudet seurakuntayhtymän tiloissa perutaan tai siirretään eteenpäin. Jos tilaisuus pidetään, osallistujamäärä ei saa ylittää 20 henkilöä.

Vaasan seurakuntien kirkkoheranvirastot, hautausmaan toimisto, sekä seurakuntayhtymän kassapalvelut ovat suljettu fyysisiltä asiakaskäynneiltä 7.–19.10.2020. Palvelut toteutetaan kyseisenä aikana puhelimitse ja sähköpostitse.

Seurakuntayhtymän johtoryhmä on myös linjannut, että seurakuntien jumalanpalveluksiin ja muihin tilaisuuksiin osallistuvien sekä yhtymän tiloja käyttävien tulee käyttää kasvomaskia. Maskisuositus ei koske alle 15 vuotiaita. Lievienkin hengitystieoireiden ilmaantuessa tilaisuuksiin ei tule osallistua.

Vaasan seurakuntayhtymän työntekijät tekevät pääsääntöisesti etätöitä ajalla 7.–19.10.2020.

Turvavälien turvaaminen kaikissa seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien tilaisuuksissa on välttämätöntä. Tilaisuuden vastuuhenkilön tulee huolehtia tästä sekä ennen tilaisuutta tehtävissä järjestelyissä että tilaisuuden aikana.

Hallinnon kokoukset, joiden pitäminen etänä ei lainsäädännöllisistä syistä ole mahdollista, pyritään mahdollisuuksien mukaan siirtämään myöhempään ajankohtaan tai järjestämään riittävän väljässä tilassa, käyttäen kasvomaskeja.

2020-10-05 20:33:00.0