Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Hautakynttilä ja sydämen muotoinen lumikimpale.

Sytytä kynttilä kiusaamista vastaan Kirkkopuistossa

26.2.2021 13.36

Kirkkopuistossa on perjantaina 5.3. mahdollista sytyttää muistokynttilä Koskelan uhrin muistolle. Kynttilät symboloivat myös, ettei kiusaamista koskaan tule hyväksyä.

Kirkkopuistoon laaditaan alue Luotsipatsaan edustalle, jonne kynttilöitä voi tuoda. Muistokynttilöitä sytytetään ympäri Suomen perjantaina 5.3. klo 20. Kirkkopuistoon kynttilöitä voi tuoda koko päivänä.

Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Tuomo Klapuri sanoo, että meihin ihmisiin on sisäänkirjoitettuna halu suojella elämää, etenkin lasten ja nuorten elämää. Siksi Koskelan tapahtumat koskettavat ja satuttavat.

– Monet kysymykset jäävät vaille vastausta. On tärkeää, että meillä on lupa yhdessä tuntea surua ja ilmaista sitä esimerkiksi muistokynttilöitä sytyttämällä. Vähintään yhtä tärkeää on, että näemme ja kuulemme toisemme, otamme vastuuta toisistamme ja puutumme kaikenlaiseen kiusaamiseen, Tuomo Klapuri sanoo.

– Kun sytytämme muistokynttilöitä, ajatuksemme ovat niiden luona, joita kiusaaminen koskettaa. Kynttilän liekki luo valoa pimeään ja on toivon ja rakkauden merkkinä surun keskellä, Klapuri jatkaa.

Kun sytytämme muistokynttilöitä, ajatuksemme ovat niiden luona, joita kiusaaminen koskettaa. Kynttilän liekki luo valoa pimeään ja on toivon ja rakkauden merkkinä surun keskellä.

Paikallisissa Facebookryhmissä Vaasassa, on jaettu päivityksiä vastaavanlaisista tilaisuuksista ympäri Suomen, ja pohdittu, mikä paikka Vaasassa olisi näkyvä paikka muistokynttilöiden sytyttämistä varten. Vaasan seurakuntayhtymän sisällä nousi keskustelu, miten kirkko voi olla mukana.

– Yksi kirkon tehtävistä on olla mukana tukemassa ja lohduttamassa. Kirkkopuisto sijaitsee keskeisellä paikalla, ja sinne on helppo tulla, joten siksi tarjoamme mielellämme Kirkkopuistoa tätä tarkoitusta varten, sanoo Vaasan seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Kalle Pulkkinen.

Tilasuutta varten on luoto kaksikielinen Facebooktapahtuma nimeltä Sytytä kynttilä kiusaamista vastaan – Tänd ett ljus mot mobbning.

Linkki Facebooktapahtumaan Sytytä kynttilä kiusaamista vastaan – Tänd ett ljus mot mobbningLinkki avautuu uudessa välilehdessä