Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Ryhmä ihmisiä seisoo kirkossa. Nippu iltamusiikkisarjan artisteja.

Monipuolinen iltamusiikkisarja Vaasan kirkossa

26.5.2021 17.31

Kesän iltamusiikkisarjassa urut ja piano ovat vahvasti edustettuina, mutta myös laulua, trumpettia ja selloa kuullaan useammassa konsertissa. Konsertit pidetään Vaasan kirkossa keskiviikkoisin kello 19.30 paria konserttia lukuun ottamatta. Konsertteihin on vapaa pääsy. Konsertit suoratoistetaan myös seurakuntien Youtube-kanavilla sekä Sundom TV:ssä.

Konsertit ovat katsottavissa kaksi viikkoa suoratoiston jälkeen. Yleisö on tervetullut konsertteihin Vaasan kirkkoon voimassaolevien rajoitusten mukaisesti.

Linkki Vaasan suomalaisen seurakunnan YoutubekanavalleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Linkki Vasa svenska församlingin YoutubekanavalleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Trumpettia ja urkuja avauskonsertissa 2. kesäkuuta

Ensimmäisessä konsertissa 2.6. Vaasan suomalaisen seurakunnan kanttorit Tarja Viitanen ja Jimi Järvinen konsertoivat trumpetilla ja uruilla. Konsertissa kuullaan Aleksandr Grigorjevitš Arutjunjan Trumpettikonsertto ja Franz Lisztn Fantasia ja fuuga koraalista Ad nos, ad salutarem undam.

Tarja Viitanen pitää trumpettia kädessään.

Tarja Viitanen.

Jimi Järvinen istuu urkujen ääressä.

Jimi Järvinen.

Konserten strömmas på Vasa finska församlings Youtubekanal.

Röster haluaa koskettaa yleisöä konsertissa 9. kesäkuuta

Konsertissa 9.6. esiintyvät Vokalensemblen Röster -kuoro ja Vaasan ruotsalaisen seurakunnan kanttori Dan Andersson. Vokalensemblen Röster -kuoro esittää vaativaa ohjelmistoa, joka haastaa ja koskettaa sekä yleisöä että laulajia. Kirsi Tunkkari on johtanut kuoroa syksystä 2017 lähtien.

Urkuri Dan Andersson on tehnyt omaa musiikkia ja tekstejä jo nuoresta lähtien. Tyylit ja ilmaisutavat vaihtelevat, mutta enimmäkseen ohjelmistossa on tonaalista ja harmonista musiikkia. Konsertissa hän soittaa Agnus Dei- ja Rest-sävellyksensä.

Dan Andersson.

Dan Andersson.

Urkuja ja laulua 16. kesäkuuta

Kesäkuun 16. päivänä Vaasan suomalaisen seurakunnan kanttori Arto Ristolainen pitää urkukonsertin. Ristolainen on konsertoinut Ruotsissa, Virossa sekä useilla paikkakunnilla Suomessa urkurina sekä solistina että eri laulajien ja kuorojen ja muiden instrumenttien kanssa. Tällä kertaa Ristolaisen seurana konsertissa on sopraano Anna-Maria Jurvelin-Pesola.

Arto Ristolainen.

Arto Ristolainen.

Vaasalaiset muusikot soittavat selloa ja kitaraa 23. kesäkuuta

Sello ja kitara ovat pääosissa konsertissa 23.6., kun Elena Hämäläinen tarttuu selloon ja Vesa Kuokkanen kitaraan. Hämäläinen työskentelee nykyään Vaasan kaupunginorkesterissa, ja Kuokkanen toimii kitaransoiton opettajana Vaasan seudun musiikkioppilaitoksissa. Konsertissa kuullaan Per Nørgårdin, Franz Schubertin ja Arvo Pärtin sävellyksiä.

Kuula-opsto esittäytyy 30. kesäkuuta

Kesäillassa 30.6. Kuula-opisto esittää musiikkia barokista romantiikkaan. Laulun lehtori, diplomioopperalaulaja Katariina Korkman on luonut monikymmenvuotisen, kansainvälisen laulu-uran Sibelius-Akatemian ja Saksan Folkwang-taidekorkeakoulun opintojensa jälkeen.

Katariina Korkman.

Katariina Korkman.

Serene Erhie on edistynyt klassisen laulun opinnoissaan poikkeuksellisen nopeasti ja on oppilaskonserttien lisäksi ehtinyt esiintyä kaupunginteatterin musikaaleista häihin ja ristiäisiin.


Anton Ylikallio on vaasalainen pianisti ja soitonopettaja, joka vaikuttaa paikalliseen musiikkielämään monessa eri roolissa. 

Anton Ylikallio.

Anton Ylikallio.

Oskari Riihimäki on soittanut pianoa jo yli kymmenen vuotta. Hän on osallistunut lukuisiin musiikkijuhliin ja pianokilpailuihin, ja on soittanut myös solistina Vaasan kaupunginorkesterin kanssa.  

Maailmantähti trumpetilla esiintyy 7. heinäkuuta

Konsertissa 7.7. esiintyy trumpetisti Jouko Harjanne ja Satu Ranta pianolla ja uruilla.

Harjanteen soittoa leimaa kokonaisvaltainen musikaalisuus, jossa vaikuttavalla tavalla yhdistyvät instrumentin täydellinen hallinta, rikas ilmaisu ja silkkisen soljuva ääni. Hänen virtuoosinen instrumenttinsa käsittely nosti hänet maailman vaskimuusikoiden kermaan viimeistään yhteisessä esiintymisessä ja levytyksessä Kiri Te Kanawan kanssa Englannissa joulukuussa 1994 sekä Rodion Shchedrinin trumpettikonserton Euroopan kantaesityksessä Moskovassa syksyllä 1995. Nykyisin solistiesiintymiset vievät häntä ympäri maailmaa.

Jouko Harjanne ja monta trumpettia.

Jouko Harjanne.

Nurmijärven seurakunnan kanttori Satu Ranta on monipuolinen muusikko, urkuri, pianisti, laulaja ja harrastajatrumpetisti.Kantorn i Nurmijärvi församling, 

Satu Ranta istuu urkujen äärellä.

Satu Ranta.

Lupaava viulisti esiintyy 14. heinäkuuta

Konsertissa 14.7. esittäytyy nuori lahjakas viulisti Albert Sahlström ja pianisti Liisa Malmivaara.

Sahlström (s. 2003) aloitti viulunsoiton viisivuotiaana. Hän on soittanut solistina Helsingin kaupunginorkesterin, Vaasan kaupunginorkesterin ja Wegelius kammarstråkar -orkesterin kanssa. Keväällä 2018 Sahlström sijoittui kolmanneksi Juhani Heinonen -viulukilpailussa ikäluokassaan.

Albert Sahlström sottaa viulua.

Albert Sahlström.

Liisa Malmivaara opettaa pianonsoittoa ja kamarimusiikkia Helsingin konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Opetustoimensa ohella hän soittaa aktiivisesti kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa.

Liisa Malmivaara.

Liisa Malmivaara.

Laulua, selloa ja painoa konsertissa 21. heinäkuuta

21.7. vuorossa ovat Vaasan ruotsalaisen seurakunnan kanttori ja laulaja Monica Heikius, freelance-muusikkona toimiva sellisti Tuomas Roos ja Laihialta lähtöisin oleva pianisti Anna Roos, joka työskentelee tällä hetkellä Kuula-opistossa pianonsoiton opettajana ja säestäjänä. Konsertissa kuullaan Robert Schumann ja Leevi Madetojan sävellyksiä sekä yhteisesiintymisenä Oskar Merikanton Rukous ja Franz Lachnerin Frauenliebe und -leben.

Monica Heikius.

Monica Heikius.

Organist Pétur Sakari esiintyy tiistaina 27. heinäkuuta

Yhteiskonsertissa Korsholman Musiikkijuhlien kanssa tiistaina 27.7. klo 20 esiintyy urkuri Pétur Sakari.

"Kuunteleva Maria" otsikkona konsertissa 12. elokuuta

Kesämusiikkisarjan viimeisessä konsertissa 12.8. kuullaan mezzosopraano Erica Backin laulua ja Vaasan ruotsalaisen seurakunnan kanttori Karolin Warghia uruilla. Konsertti ”Kuunteleva Maria” on meditatiivinen laulu- ja urkukonsertti, jonka äänimaailma kuljettaa 1800-luvun ranskalaisista urkusävyistä kotimaisten säveltäjiemme ja runoilijoiden tekstiin.

Erica Back.

Erica Back.

Karolin Wargh.

Karolin Wargh.

Ta del av konserterna i Trefaldighetskyrkan eller via Sundom tv eller Youtube

Konsertit pidetään Vaasan kirkossa keskiviikkoisin kello 19.30 paria konserttia lukuun ottamatta. Kaikki konsertit lähetetään Sundom tv:ssä ja seurakuntien Youtube-kanavilla. Konsertit ovat katsottavissa kaksi viikkoa suoratoiston jälkeen. Yleisö on tervetullut konsertteihin Vaasan kirkkoon voimassaolevien rajoitusten mukaisesti.

Vaasan suomalaisen seurakunnan Youtube-kanavalla suoratoistetaan konsertit 2.6., 16.–7.7. sekä 27.7.

Linkki Vaasan suomalaisen seurakunnan YoutubekanavalleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Vasa svenska församlingin Youtube-kanavalla suoratoistetaan konsertit 9.6., 14.–21.7. ja 12.8.

Linkki Vasa svenska församlingin YoutubekanavalleLinkki avautuu uudessa välilehdessä