Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Vaasan kirkon kirkkosali ylhäältä katsottuna. Vaasan kirkko.

Taivaallinen taukopaikka on jälleen auki

14.6.2021 12.36

Astu kirkkoon ja pidä toisenlainen tauko rauhasta, kauneudesta ja pyhästä nauttien. Vaasan kirkko toimii tiekirkkona ajalla 8.6.–6.8.2021 ja on auki tiistaista perjantaihin klo 9–17.

Astu kirkkoon ja pidä toisenlainen tauko rauhasta, kauneudesta ja pyhästä nauttien. Talleta päivääsi ripaus suojelusta ja jatka matkaasi tai työtäsi kevein kesämielin.

Vaasan kirkko toimii tiekirkkona ajalla 8.6.–6.8.2021 ja on auki tiistaista perjantaihin klo 9–17. Kirkon oppaana toimii Katariina Bergström. Hän pitää kaksikielisen hartauden suomeksi ja ruotsiksi torstaisin klo 13.

Katariina Bergström Vaasan kirkossa.

Katariina Bergström toimii Vaasan kirkon oppaana.

Vaasan kirkko on Vaasan suomalaisen ja ruotsalaisen seurakunnan pääkirkko. Kirkkoon kokoonnutaan jumalanpalveluksiin, konsertteihin ja kirkollisiin toimituksiin. Sunnuntaisin klo 10 Vaasan suomalainen seurakunta viettää jumalanpalvelusta Vaasan kirkossa, ja klo 13 on ruotsalaisen seurakunnan jumalanpalvelusaika.

Iltamusiikkisarja tarjoaa korkealuokkaista klassista musiikkia keskiviikkoisin klo 19.30 ajalla 2.6.–12.8. Iltamusiikkikonsertteihin on vapaa pääsy.

Linkki kesän iltamusiikkikonsertteihin Vaasan suomalaisen seurakunnan tapahtumakalenterissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Englantilaista uusgotiikkaa edustava C. A. Setterbergin suunnittelema Vaasan kirkko on rakennettu vuonna 1862. 

Vaasan kirkon alttaritaulut.

Vaasan kirkon alttaritaulut.

Kirkon arvokkain maalaus on Albert Edelfeldtin vuonna 1894 maalaama alttaritaulu "Paimenten kumarrus". Paimenten kumarruksen vasemmalla puolella on R.W. Ekmanin vuonna 1861 maalaama alttaritaulu ”Pyhän ehtoollisen asettaminen”. Oikealla puolella on L. Sparren vuonna 1897 valmistunut taulu ”Kristuksen hautaanlaskeminen”. 

Lisätietoja Vaasan kirkosta löytyy sivulta vaasansuomalainenseurakunnan verkkosivulta.

Linkki Vaasan suomalaisen seurakunnan verkkosivulle Vaasan kirkosta Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tiedot kaikista Suomen tiekirkoista löytyy tiekirkon verkkosivulta tiekirkot.fi.

Linkki verkkosivulle tiekirkot.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä