Hyppää sisältöön

Sairaalasielunhoito Vaasassa

Vaasan keskussairaalassa, Vaasan kaupunginsairaalassa ja Vanhan Vaasan sairaalassa työskentelevät sairaalapapit palvelevat potilaita, omaisia ja henkilökuntaa.

Ota yhteyttä sairaalapappiin, kun:

  • tarvitset kuuntelijaa ja haluat puhua jonkun kanssa
  • olet peloissasi tai masentunut
  • mietit elämää tai toivot hengellistä ohjausta
  • toivot, että puolestasi rukoillaan
  • haluat saada ehtoollisen
  • suret omaistasi tai ystävääsi
  • on jäähyväisten aika. Sairaalapapin voi pyytää toimittamaan saattohartauden osastolla tai kappelissa.
     

Kanssamme voit puhua kaikesta, mikä kuuluu ihmiselämään. Meillä on vaitiolovelvollisuus. Kunnioitamme luonnollisesti uskonnonvapautta sekä muita maailmankatsomuksia ja uskontoja. Yhtymän sairaalasielunhoidolla on sopimus yhteistyösairaaloiden Vaasan keskussairaalan, Vaasan kaupunginsairaalan ja Vanhan Vaasan sairaalan kanssa.

Sairaalapappi on rauhallinen kanssakulkija. Kuuntelemme potilaita, omaisia ja henkilökuntaa. Osoitamme sitä toivoa ja lohtua, jonka kristinusko voi antaa.

Jumalanpalveluselämä sairaaloissa

Jumalanpalveluselämä toteutuu eri tavoin eri sairaaloissa. Vaasan keskussairaalassa vietämme säännöllisesti ehtoollishartautta onkologisella osastolla. Tietoa ajankohdista löydät Vaasan keskussairaalan sivulla.

Sairaalapapit myös kouluttavat sairaalan henkilökuntaa, tarjoavat työnohjausta ja luennoivat ja osallistuvat seminaareihin.

Ota yhteyttä

Me sairaalasielunhoitajat palvelemme potilaita, omaisia ja henkilökuntaa myös poikkeusoloissa. Rukoilemme, vietämme hartautta ja ehtoollista yksittäisten ihmisten kanssa. Koronavirustilanteessa vierailemme osastoilla ja yksiköissä vain pyynnöstä. Voit soittaa, laittaa viestin tai lähettää sähköpostia. Iltaisin ja viikonloppuisin meidät tavoittaa varmimmin vaihteen kautta 06 213 1111. Tällöin puhelu ohjautuu päivystävälle sairaalapastorille.

Ota yhteyttä