Ohjeet koronaviruspandemian aikana

Linkki verkkosivulle, jonne on koottu Vaasan seurakuntayhtymän tilojen kokoontumisrajoitukset koronapandemian aikana

Palvelutoimistot (kirkkoherranvirastot, hautausmaan toimisto, kassa) palvelevat 30.9.2021 saakka ensisijaisesti puhelimitse ja sähköpostitse, sekä kasvokkain ajanvarauksella. 

Siivousta on tehostettu tiloissamme, ja teemmme kaikkemme jotta osallistuminen tilaisuuksiimme olisi turvallista. Yhdessä suojaamme itseämme ja kanssaihmisiämme. 

Yleisiä ohjeita sinulle, joka osallistut toimintaamme


- Älä osallistu, jos sinulla on minkäänlaisia hengitystieinfektion tai flunssan oireita. Jos olet epävarma – pysy kotona!

- Pese aina kätesi kun tulet toimintaamme. Jos on järjestetty tarjoilua, niin pese myös kätesi ennen kuin otat ruokaa tai syöt.

- Käytä kasvomaskia osallistuessasi tilaisuuksiimme.

- Pidämme 2 metrin turvavälin kanssaihmisiimme. Vältämmä kaikissa tilanteissa fyysistä kontaktia.

- Jos sinua yskittää tai aivastuttaa (esim. astma- tai allergiaoireiden vuoksi), poistu harjoitustilasta. Jos et ehdi poistua, yski kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.

Yksityistilaisuudet

  • Kirkolliset toimitukset pyritään ohjaamaan ensisijaisesti järjestettäviksi seurakuntayhtymän tiloissa.
  • Kodeissa ja tai muissa yksityistiloissa järjestettävien kirkollisten toimitusten ja muiden tilaisuuksien osalta osallistujamäärä suositellaan rajoitettavaksi viranomaisten suosituksien mukaan.
  • Seurakuntayhtymän tiloissa järjestettävissä yksityistilaisuuksissa henkilömäärä noudattaa tilakohtaisia henkilömäärärajoituksia.
     

Leirit ja päivärippikoulu

  • Seurakuntayhtymän tiloissa järjestettävissä päivärippikouluissa voi olla läsnä 35 nuorta sekä ohjaajaa.  
  • Leiritoimintaan voidaan osallistua enintään 35 henkilöä.

Hallinnon kokoukset

Hallinnon kokoukset voidaan pitää sähköisinä tai siirtää myöhempään ajankohtaan tai järjestää riittävän väljässä tilassa, käyttäen kasvomaskeja. Sähköisessä kokouksessa toimielimen jäsenet osallistuvat kokoukseen sähköisen kokousjärjestelmän tai videoneuvotteluyhteyden välityksellä. Varsinainen kokouspaikalla pidettävä kokous voidaan järjestää myös siten, että osa jäsenistä osallistuu siihen sähköisesti (ns. hybridikokous). Toimielimen jäsen katsotaan läsnä olevaksi, kun hän kokouksessa ottaa osaa asian käsittelyyn joko paikalla olevana tai osallistumalla kokoukseen sähköisesti. Sähköpostikokoukset eivät ole mahdollisia. Sähköisen kokouksen toteuttaminen edellyttää, että läsnä oleviksi todetut ovat keskenään yhdenvertaisessa näkö- ja ääniyhteydessä. Yhdenvertainen näkö- ja ääniyhteys on tarpeellista, jotta toimielimen jäsenet voivat seurata kokousta, vaikuttaa keskustelemalla ja kommentoimalla sekä osallistua päätöksentekoon.

Jumalanplavelukset

Tarkista seurakuntien verkkosivuilta miten jumalanpalvelukset hoidetaan.

Diakonia

Palvelupisteet 

Palvelutoimistot (kirkkoherranvirastot, hautausmaan toimisto, kassa) palvelevat 30.9.2021 saakka ensisijaisesti puhelimitse ja sähköpostitse, sekä kasvokkain ajanvarauksella. 

Perheasiain neuvottelukeskus