Ohjeet koronaviruspandemian aikana

1.3.2021 saakka Vaasan seurakuntayhtymän tiloissa voidaan järjestää tilaisuuksia, joissa on korkeintaan 10 henkilöä. Henkilömääristä ei voi poiketa, ja siihen sisällytetään seurakunnan työntekijät.

Linkki verkkosivulle, jossa kokoontumisrajoitukset Vaasan seurakuntayhtymän tiloissa koronapandemian takia

Palvelutoimistot (kirkkoherranvirastot, hautausmaan toimisto, kassa) palvelevat 1.3.2021 ensisijaisesti puhelimitse ja sähköpostitse, sekä kasvokkain ajanvarauksella. 

Siivousta on tehostettu tiloissamme, ja teemmme kaikkemme jotta osallistuminen tilaisuuksiimme olisi turvallista. Yhdessä suojaamme itseämme ja kanssaihmisiämme. 

Yleisiä ohjeita sinulle, joka osallistut toimintaamme


- Älä osallistu, jos sinulla on minkäänlaisia hengitystieinfektion tai flunssan oireita. Jos olet epävarma – Pysy kotona!

- Pese aina kätesi kun tulet toimintaamme. Pese myös kätesi ennenkuin otat ruokaa tai syöt, jos on tarjoilua.

- Käytä kasvomaskia osallistuessasi tilaisuuksiimme.

- Pidämme 2 metrin turvavälin kanssaihmisiimme. Vältämmä kaikissa tilanteissa fyysistä kontaktia.

- Jos sinua yskittää tai aivastuttaa (esim. astma- tai allergiaoireiden vuoksi), poistu harjoitustilasta. Jos et ehdi poistua, yski kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.

Yksityistilaisuuksissa suositellaan enintään 10 henkilöä

  • Kodeissa ja/tai muissa yksityistiloissa järjestettävien kirkollisten toimitusten ja muiden tilaisuuksien osalta osallistujamäärä suositellaan rajoitettavaksi enintään 10 henkilöön.
     
  • Seurakuntayhtymän tiloissa järjestettävissä yksityistilaisuuksissa henkilömäärä suositellaan rajoitettavaksi enintään 10 henkilöön.

Hallinnon kokoukset

Hallinnon kokoukset, joiden pitäminen etänä ei lainsäädännöllisistä syistä ole mahdollista (julkista päätösvaltaa käyttävät toimielimet, kuten yhteinen kirkkovaltuusto, yhteinen kirkkoneuvosto, seurakuntaneuvostot, johtokunnat) pyritään mahdollisuuksien mukaan siirtämään myöhempään ajankohtaan tai järjestämään riittävän väljässä tilassa, käyttäen kasvomaskeja.

Jumalanplavelukset

Tarkista seurakuntien verkkosivuilta miten jumalanpalvelukset hoidetaan.

Diakonia

Palvelupisteet avautuvat

Palvelutoimistot (kirkkoherranvirastot, hautausmaan toimisto, kassa) palvelevat 1.3.2021 saakka ensisijaisesti puhelimitse ja sähköpostitse, sekä kasvokkain ajanvarauksella. 

Perheasiain neuvottelukeskus