Hyppää sisältöön

Perheitä tukevia tahoja Vaasassa

 

Barnavårdsföreningen

Barnavårdsföreningen on Suomen vanhin lastensuojelujärjestö, perustettu 1893. Uskomme ennaltaehkäisevään työhön ja tuemme lapsia, nuoria ja perheitä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Teemme asiantuntemuksella työtä ruotsiksi, suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan englanniksi.

- Runsaasti erilaisia palveluja vastaanotolla ja verkossa, mm. ohjausta perheille, joissa on neuropsykiatrisia haasteita.

Linkki Barnavårdsföreningen:in sivuille

 

Pohjanmaan hyvinvointialueen perheneuvola

Perheneuvolassa on tarjolla monipuolista asiantuntija-apua perhe-elämän haasteisiin. Perheneuvolan tehtävänä on tukea lapsen myönteistä kehitystä sekä perheiden hyvinvointia ja toimivuutta. 

Perheneuvola tarjoaa terapeuttisia keskusteluja perheille, pariskunnille, vanhemmille ja lapsille. Kasvatus- ja perheneuvontaan sisältyy perhe-elämään, ihmissuhteisiin, lasten kasvuun ja kehitykseen ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta, asiantuntijaneuvontaa ja muuta tukea. Perheen tuki suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä perheen kanssa.

Perheneuvola tarjoaa myös perheasiain sovittelua ja yhteisvanhemmuuden tukea eron yhteydessä.

Linkki perheneuvolan sivulle

 

Pohjanmaan hyvinvointialueen mielenterveys- ja päihdepalvelut

Pohjanmaan hyvinvointialueella toimii kolme Psykososiaalista keskusta: pohjoinen alue, keskinen alue ja eteläinen alue. Ne tarjoavat erilaisia perustason mielenterveys-, riippuvuus ja päihdeongelmien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon keskittyviä palveluita alueen aikuisväestölle. Eteläisen alueen Psykososiaalisen keskuksen palvelut ovat suunnattu myös lapsille ja nuorille. Palvelumme ovat maksuttomia ja voit hakeutua niihin ilman erillistä lähetettä, saapumalla yksikköön sen aukioloaikana tai ajanvarauksen tai sähköisen yhteydenottolomakkeen kautta.

Linkki pohjanmaan hyvinvointialueen psykososiaalisten palveluiden sivulle

 

Vaasan ensi- ja turvakoti - Avopalveluyksikkö Avokki

Avokki tarjoaa apua perhe- ja lähisuhdeväkivallan kaikille osapuolille (väkivallan kokijat, väkivaltaa käyttäneet ja väkivallalle altistuneet lapset/nuoret). Varaamalla ajan pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa selkiyttääksesi omia tunteitasi ja pohtimaan uusia ratkaisuja vaikeaan elämäntilanteeseen. Palvelumme on maksutonta. Voit varata keskusteluajan puhelimitse tai ajanvarauskalenterin kautta.

Linkki Avokin sivulle

 

Vaasan ensi- ja turvakoti - Ero lapsiperheessä -työ

Ero lapsiperheessä -työn tavoitteena on tarjota apua ja tukea perheille, joissa vanhemmat ovat eronneet tai harkitsevat eroa. Teemme eroauttamista monella saralla mm. järjestämällä vertaisryhmiä ja muuta ryhmätoimintaa lapsille, nuorille ja vanhemmille. Tarjoamme myös yksilö-, pari-, ja perhetapaamisia kaikille perheenjäsenille yhdessä tai erikseen.

Linkki Ero lapsiperheessä -työn sivulle

 

Vaasan Setlementti

Vaasan Setlementillä on paljon erilaista toimintaa ja tapahtumia lapsiperheille eri puolella kaupunkia. "Vaasan Setlementti on mukana vaasalaisten arjessa. Haluamme helpottaa ihmisten arkea ja vähentää yksinäisyyttä. Tarjoamme Vaasan seudulla asuville kaikenikäisille ihmisille mahdollisuuksia tavata muita ihmisiä kerhoissamme ja erilaisissa tapahtumissa."

Linkki Vaasan Setlementin sivuille