Hyppää sisältöön

Hiljainen huone Vaasan keskussairaalassa

Hiljainen huone tarjoaa rauhaa ja yksityisyyttä potilaille, omaisille ja henkilöstölle. Hiljainen huone sijaitsee osastolla F0 ja on avoinna ympäri vuorokauden.

Hiljaiseen huoneeseen voi vetäytyä hetkeksi hiljentymään ja mietiskelemään omassa rauhassa, mikä on tärkeää kaikille sairaalassa liikkuville. Huoneessa voidaan myös viettää hartaushetkiä.

Sairaalassa on erikseen kappeli, jota käytetään vainajien hyvästelemiseen. Kappelissa on myös mahdollista järjestää pienimuotoisempia hautaan siunaamisia.

Linkki pdf-tiedostoon, jossa on ohjeistetaan miten löydät Hiljaisen huoneen, sekä lisätietoja huoneestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Huone, jossa kolme isoa valokuvaa seinällä.

Tule Hiljaiseen huoneeseen kun kaipaat hiljaisuutta

Jos kaipaat hiljaisuutta, yksin oloa, aikaa ja paikkaa ajatuksille, tule hiljaiseen huoneeseen. Hiljaisuuden lisäksi huoneessa on puhuttelevaa taidetta.

Puiset reliefit ovat näkösuojana toimimisen lisäksi taideteoksia itsesään. Reliefin on tehnyt taitelija Ilona Rista.

Alttarin jalusta ja seinällä oleva risti ovat seppämestari IroMäntykorven käsityötä.

Valokuvateokset ovat lähiluontokuvia sairaalan rannasta. Valokuvaajana Esa Siltaloppi.

Voit jättää terveiset vieraskirjaan. Esirukouslaatikkoon voit jättää rukouspyynnön. Hiljentymiseen on materiaalia pöydällä ja kaapissa.

Hiljainen huone otettiin käyttöön 2016. Huone suunniteltiin ja toteutettiin yhteistyössä sairaanhoitopiirin ja Vaasan seurakuntayhtymän kanssa.